Poze spion cu viitoarea generatie BMW Seria 3 2012

f30-21

In lumea BMW timpul nu sta in loc, modele diferite fiind dezvoltate, proiectate si testate in paralel. Cel mai important model din gama BMW este fara indoiala Seria 3, un model ce realizeaza vanzari importante si care contribuie an de an in mod semnificativ la cifra de afaceri a companiei.

Din acest motiv nu e nimic surprinzator in faptul ca producatorul bavarez a inceput deja sa testeze viitoarea generatie Seria 3 sedan. Denumita F30, Seria 3 sedan va sosi in Europa spre sfarsitul anului 2011, iar in SUA va fi lansata la inceputul lui 2012.

O analiza de design realizata recent de un fan BMW (Mii) a dezvaluit cateva aspecte interesante.

1. Console fata si spate mai scurte (mai scurte decat ale generatiei anterioare ale treiarului)
2. Ampatament mai lung (Estimat cu peste 3.5 cm mai lung decat generatia anterioara a treiarului)
3. Hofmeister Kink, urmata de o linie aproape dreapta a usii din spate care se curbeaza frumos in jurul rotii
4. “Nas” impins inainte, similar cu partea frontala a modelului E89 Z4
5. Profil capota asemanator cu al modelului E89 Z4
6. Panta descendenta minima pe panoul din spate ce urmareste montantul C.

Cu un ampatament mai mare, BMW F30 pare mai lung decat generatia anterioara E9x. Deasemenea ofera mai mult loc la nivelul genunchilor si in fata si in spate, judecand dupa linia usii. Desi in aceasta etapa a pozelor spion mai lipsesc detalii, cum ar fi profilele panourilor laterale, formele stopurilor si ale farurilor, profilul si proportiile generale arata destul de impresionant.

f30-11

In spiritul evolutiei naturale a designului si tehnologiilor, BMW va echipa noul treiar cu ultimele tehnologii Efficient Dynamics, cum ar fi: roti proiectate aerodinamic, BMW Active Aerodynamics, panou solar pe plafon pentru un plus de eficienta energetica la utilizarea controalelor in interior, regenerarea energiei de franare, tehnologie start-stop, tehnologie de pre-incalzire a motorului, cutiei de viteze si diferentialului.

Multe din tehnologiile ce echipeaza viitorul Seria 3, cum ar fi sistemul de reglare a aerului conditionat sau sistemul Telematics vor fi complet reproiectate.

Ca si viitorul Seria 1, noul treiar va beneficia de o noua platforma modulara, ceea ce va permite BMW sa adauge modele in plus, sa faca economii de costuri si sa permita eficientizarea productiei.

Ne asteptam sa vedem cateva motoare noi cu patru si sase cilindri, atat pe benzina cat si pe motorina, si chiar si o versiune hibrida. In trecut au existat zvonuri potrivit carora va fi oferit la un moment dat si un treiar complet electric.

Ca observatie finala, in articolul publicat azi de Autocar, ei au facut referire la fotografia de mai jos ca fiind a unui BMW Seria 3 GT dar din pacate s-au inselat.

3gt-f

[Sursa foto: Autoweek si Autocar]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account