Brooks Brothers
BMW Seria 5
BMW ActiveHybrid 5 va fi prezentat la Salonul auto de la Geneva

BMW ActiveHybrid 5 va fi prezentat la Salonul auto de la Geneva

P90055127

In cadrul Lansarii internationale de presa a BMW Seria 5, Dr. Klaus Draeger, Membru al consiliului de administratie BMW AG pentru Cercetare si Dezvoltare, a confirmat pentru cei de la Automotive News ceea ce pana acum era doar un zvon, si anume ca o varianta hibrida a noului BMW Seria 5 va fi prezentata la Salonul auto de la Geneva.

Va fi primul hibrid ce va avea la baza Seria 5, si aici lucrurile devin interesante: se va renunta la motorul V8 mare si puternic ce echipeaza ActiveHybrid X6 si ActiveHybrid 7, si in schimb va fi propulsat de un motor cu sase cilindri in linie, ce livreaza o putere de 218 CP, la care se adauga inca 40 CP livrati de un motor electric.

Caroseria va avea aceeasi culoare, Bluewater metallic, deja specifica modelelor hibride, si va avea integrate diverse elemente de aerodinamica: garda la sol mai scazuta, aripi mai reliefate si arcele rotilor mai aerodinamice, pentru a scadea rezistenta aerului.

BMW are cu siguranta asteptari mari pentru gama Seria 5, dupa cum a subliniat si Adrian Von Hooydonk in interviul acordat colegilor de la BMWBlog.com, cum ca “Seria 5 reprezinta nucleul brandului”. Dr. Draeger mentioneaza ceva asemanator, “este felul in care ar trebui sa fie o limuzina BMW cu aspect estetic si dinamica eficienta”.

Versiunea de serie a modelului ActiveHybrid 5 este programata sa debuteze la sfarsitul anului 2010.

[Sursa: Automotive News]
Share this Story

Articole Similare

One Comment

  1. uberVU - social comments

    13/02/2010 at 22:57

    Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by BMWBlog_Romania: BMW ActiveHybrid 5 va fi prezentat la Salonul auto de la Geneva http://bit.ly/7F5hm1

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Urmărește-ne și pe Facebook

Teste Video

Acum și pe iOS

Accesează BMWBLOG România prin aplicația dedicată pentru iPhone și iPad.