Prezentarea speciala BMW Seria 5 – Perspectiva designului

BMWSeria5 072

Ieri a avut loc in Bucuresti, la The Ark (Vechea Bursa a Marfurilor) prezentarea speciala a BMW Seria 5 organizata de BMW Romania, in care Oliver Heilmer, seful de design interior al noului cinciar a prezentat conceptele din spatele designului, si a evidentiat liniile de design exterior si interior ale noului model.

Modelul prezentat la eveniment a fost BMW 530d, echipat cu versiunea cu un singur turbocompresor a motorului diesel de 3,0 litri cu sase cilindri in linie. Acesta este cuplat la noua transmisie ZF automata cu opt rapoarte, care vine cu clapete de schimbare a vitezelor situate pe volan. Propulsorul livreaza 242 CP si are varful curbei de cuplu de 540 Nm, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

BMWSeria5 057

Oliver Heilmer a prezentat participantilor la eveniment cateva detalii ale etapelor procesului de design, de la schitele initiale si competitiile interne de design pana in momentul cand modelul ajunge la productie. El a evidentiat pe rand principalele elemente de design si linii de design ale noului BMW Seria 5 si ce reprezinta fiecare din ele in viziunea designerilor care le-au proiectat, pentru a reflecta spiritul BMW Seria 5, limuzina puternica si sportiva.

BMWSeria5 098

Alaturi de Oliver Heilmer au mai luat cuvantul Nina Velterean, Marketing Manager BMW Group Romania, si Alex Seremet, Corporate Communication Manager BMW Romania.

Nina Velterean a evidentiat cele mai importante noutati ale BMW Group Romania si a facut o trecere in revista a modelelor revolutionare lansate de BMW in ultima perioada.

Alex Seremet a punctat cateva aspecte tehnologice ale modelului: Integral Active Steering – directie integrala activa, EfficientDynamics, Adaptive Drive, Connected Drive. Toate sistemele sunt interconectate in aceeasi interfata foarte rapida, scopul final al tuturor acestor tehnologii fiind acela de a asigura soferului experienta placuta la condus, fara ca acesta sa fie nevoit sa constientizeze cum actioneaza efectiv sistemele.

BMWSeria5 008

Alex Seremet a facut si un anunt in premiera: este vorba de introducerea in gama de motorizari disponibile in Romania a modelului 520d, cel mai economic model din gama si cel mai eficient, propulsat de motorul diesel de 2.0 litri. BMW 520d este si cel mai accesibil din gama BMW Seria 5, avand un pret de pornire de 35.100 Euro fara TVA.

BMWBlog Romania a realizat in premiera o transmisiune in direct pe web a evenimentului, cu sprijinul BMW Romania. Va prezentam mai jos inregistrarea. Ne cerem scuze pentru calitatea sunetului din prima parte a prezentarii.

Prin amabilitatea BMW Romania va punem la dispozitie si prezentarea de presa, precum si videoclipurile infatisand secvente din procesul de design interior si exterior al noului BMW Seria 5.

Iar la final va invitam sa urmariti galeria foto de la eveniment.

Multumim inca o data BMW Romania si lui Alex Seremet pentru aceasta oportunitate si pentru tot ajutorul acordat!

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account