BMW Innovation Days la MHS Motors

BMW Innovation Days 073

BMW Romania deruleaza in aceasta vara impreuna cu dealerii BMW un eveniment amplu, BMW Innovation Days, care face parte dintr-o initiativa extinsa in intreaga regiune CEE. Evenimentul cuprinde atat sesiuni de workshopuri despre tehnologiile si noutatile BMW cat si drive-teste Innovation Drive si Dynamic Drive, in cadrul carora entuziastii BMW si clientii potentiali au ocazia sa experimenteze o serie modele BMW.

La invitatia BMW Romania, am participat la evenimentul organizat cu sprjinul dealerului MHS Motors din Bucuresti, la care au fost invitati jurnalisti auto din presa scrisa si online si membri ai comunitatilor de entuziasti BMW.

BMW Innovation Days 129

Cele doua workshopuri, prezentate de Alex Seremet – Corporate Communication Manager BMW Romania si respectiv Thomas Grentz – de la divizia Product & Price Management Central Eastern Europe, au fost orientate pe tehnologiile BMW pentru reducerea consumului de combustibil şi emisiilor de noxe: BMW EfficientDynamics, BMW ActiveHybrid şi project i (programul BMW de producţie de automobile electrice), si respectiv pe noul BMW X5 şi inovaţiile BMW (dintre care BMW Dynamic Drive, BMW Active Steering şi Integral Active Steering, motorizări BMW dar şi informaţii despre tehnologiile BMW ConnectedDrive precum BMW Head-up Display sau BMW NightVision).

Pe langa worskhopuri, participantii au avut ocazia sa conduca si o flota impresionanta de vehicule BMW: cele mai noi modele lansate: noul BMW X5 – versiunea facelift, noul BMW Seria 5, modelele hibride – BMW Seria 7 ActiveHybrid, BMW X6 ActiveHybrid, BMW 320d editia EfficientDynamics, dar si BMW X1, BMW Seria 5 GT, si uimitorul BMW Z4 sDrive35is.

BMW Innovation Days 132

Evenimentul a beneficiat de prezenta lui Claudiu David, pilotul de teste BMW Romania, si de trainerul german Peter de la BMW Fahrer Training, care au condus cele doua caravane BMW.

BMW Innovation Days 026

O a treia componenta a evenimentului au constituit-o demonstraţii multimedia impresionante ale tehnologiilor BMW, in cadrul spatiului BMW Future Lab.

BMW Innovation Days 092

In cadrul workshopului despre tehnologiile BMW pentru reducerea consumului de combustibil şi emisiilor de noxe Alex Seremet ne-a vorbit despre EfficientDynamics, programul introdus de BMW in 2007 cu scopul de a aduce marcii BMW si imaginea de eficienta, pe langa cea de masina sportiva.

Alex a facut o scurta trecere in revista a istoriei programului EfficientDynamics, a prezentat sistemele hibrid, caracteristicile si diferentele dintre ele, si a vorbit si despre masinile electrice si programul BMW project i, care a pornit cu vehiculul electric MINI E, a continuat cu conceptul BMW ActiveE si va avea ca pas urmator vehiculul BMW Megacity, ce va fi lansat in 2013, ocazie cu care am putut vedea si cateva schite ale acestuia. Inca o noutate aflata, vehiculul BMW Megacity va avea caroseria realizata din CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon)

BMW Megacity Vehicle

Thomas Grentz ne-a prezentat noile modificari aduse versiunii facelift BMW X5, precum si cateva din tehnologiile BMW exemplificate.

BMW Innovation Days 178

Dupa fiecare workshop am avut ocazia de a vedea transpuse in realitate tehnologiile BMW, mai intai in cazul modelelor hibride, unde am putut vedea diferenta intre doua sisteme hibride: cel full hibrid ilustrat de formidabilul BMW X6 ActiveHybrid, cel mai puternic hibrid din lume – 485 CP, si care poate rula in modul electric pana la 2.5 km la viteze de sub 60 km/h, si BMW Seria 7, care beneficiaza de un sistem mild hibrid – unde motorul electric poate sustine doar acceleratia.

BMW Innovation Days 146

A doua sesiune de teste a inclus noul BMW X5, BMW X1, BMW Seria 5 GT, noul BMW 530d, si cireasa de pe tort – BMW Z4 sDrive35is de 340 CP, care accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 4,8 secunde si care beneficiaza si de functia Overboost, ce permite inregistrarea unui salt de 50 Nm al cuplului, pentru scurte reprize, pana la un cuplu maxim de 500 Nm.

BMW Innovation Days 164

Evenimentul a fost cu adevarat unul extraordinar, datorita combinatiei unice de workshopuri care au oferit informatii foarte structurate despre tehnologiile BMW si planurile de viitor ale companiei in domeniul mobilitatii, si de drive-teste cu o suita impresionanta de modele, care au permis celor prezenti sa experimenteze bucuria de a conduce unele din cele mai noi si cele mai reprezentative modele BMW, indrumati de doi piloti experimentati, Claudiu si Peter.

Felicitari BMW Romania si MHS Motors/Automobile Bavaria pentru acest eveniment, si multumiri lui Alex Seremet pentru invitatie si pentru resursele puse la dispozitie!

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account