BMW se gandeste sa produca Seria 3 si Seria 5 in SUA la Spartanburg

SUA joaca un rol important in strategia de viitor a celor de la BMW, dat fiind ca reprezinta cea mai mare piata dupa Germania. In 2010, piata auto din America de Nord si-a revenit relativ din criza economica, si BMW se asteapta ca SUA sa devina in urmatorii ani una din cele mai mari piete pentru masinile de lux. Chiar daca vanzarile de pe piata chineza ar putea depasi in curand cele din SUA, piata americana va ramane intotdeauna importanta pentru BMW Group.

Potrivit site-ului german FAZ, citat de blogul-sora BimmerToday, pentru a putea face fata cererii crescute, BMW se gandeste sa adauge la uzina de la Spartanburg linii de productie pentru Seria 3 si Seria 5. Se pare ca sursa informatiei ar fi chiar Iar Robertson, membru al Consiliului de administratie BMW AG, responsabil de Vanzari si marketing, care a declarat celor de la FAZ ca “uzina de la Spartanburg are o capacitate de productie suficienta pentru a permite producerea unor modele in plus”.

In acest moment, la uzina de la Spartanburg sunt produse doar modele din gama X: X3, X5 si X6 Sports Activity Coupe, dar circula si zvonuri legate de un viitor model X4, care ar aparea in urmatorii ani. In trecut, la uzina au fost produse si modelele BMW Seria 3 E36 si BMW Z4 E85/E86. Aceasta mutare a viitoarei productii de BMW Seria 3 F30 in SUA va permite celor de la BMW sa ramana competitivi ca pret pe o piata unde Audi a inceput in ultima vreme sa reprezinte o provocare serioasa. Pe langa costurile scazute de productie, un alt avantaj ar fi evitarea impactului cursului valutar.

Volkswagen, Mercedes si Audi se gandesc si ele, sau au demarat deja facilitati de productie in America de Nord. BMW tocmai a incheiat recent o investitie de 1 mld. USD in SUA, marea parte constand in expansiunea unitatilor de productie de la Spartanburg, pentru noul X3.

Viitoarea generatie BMW Seria 3 va fi pusa in vanzare in 2012 si va debuta pentru prima oara in versiunea sedan. Versiunile coupe si cabrio vor fi lansate mai tarziu in acelasi an.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account