Brooks Brothers
Video
Video: Cum s-a transformat MINI Countryman in MINI WRC

Video: Cum s-a transformat MINI Countryman in MINI WRC

MINI a publicat pe canalul lor Youtube un videoclip care descrie evolutia lui MINI WRC, de la primul design al conceptului MINI WRC pana la semnarea contractului cu Prodrive si drive-testele de la debutul lui MINI WRC.

Salonul auto de la Paris 2010 a fost gazda premierei mondiale a lui MINI Countryman WRC. Revenirea lui MINI in Campionatul WRC a fost sarbatorita cu fast de compania din Oxford, si la eveniment a fost prezent si seful FIA, Jean Todt.

MINI WRC este propulsat de un motor de 1.6 litri cu patru cilindri, Di turbo. Transmisia se efectueaza prin intermediul unei cutii Xtrac cu sase rapoarte. Caroseria lui MINI Countryman a fost echipata cu o cusca de siguranta dezvoltata de Prodrive, care respecta si chiar depaseste standardele de securitate impuse.

Compania a inceput dezvoltarea masinii in 2009, proiectul fiind realizat impreuna cu Prodrive.

In editia 2011 a World Rally Championship noul MINI WRC va concura in 6 din cele 13 runde programate, urmand ca in 2012 sa participe la tot sezonul. Prodrive pregateste si versiuni pe care sa le puna la dispozitia echipelor independente.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

Share this Story

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Urmărește-ne și pe Facebook

Teste Video

Acum și pe iOS

Accesează BMWBLOG România prin aplicația dedicată pentru iPhone și iPad.