Zvonuri: MINI Rocketman va fi lansat in productia de serie

Un raport publicat de revista britanica Autocar mentioneaza ca Ian Robertson, seful departamentului de vanzari si marketing de la BMW, a dat indicatii clare ca MINI Rocketman ar putea fi lansat in productia de serie si ofera si cateva detalii despre alte modele viitoare MINI.

“Ne pricepem sa ne uitam la ce a fost in trecut si sa interpretam un viitor pentru acest trecut”, a declarat el pentru Autocar.

Potrivit lui Robertson, toate modelele viitoare MINI ar putea fi influentate de conceptul Rocketman. „Temele prezente la acest model nu indica doar un MINI mai mic”, a spus el. „Constructia din materiale usoare si noile tipuri de componente vor fi transferate la modelele MINI. Conceptul BMW-i [caroserie usoara si energie alternativa] va fi disponibil pentru toti membrii grupului BMW”.

Declaratia sa se aliniaza intr-un fel cu cele spuse de Anders Warming, noul sef de design MINI, pe care l-am intervievat la Geneva.

Robertson a subliniat ca un posibil Rocketman produs in serie sau modelul actual Countryman cu cinci usi nu ameninta masina clasica cu trei usi. “Esenta marcii MINI va fi reprezentata intotdeauna de MINI in trei usi si de versiunea Cabrio,” a mai spus el.

MINI Rocketman este construita pe ideea viitorului vehicul Megacity.

Studiul readuce in atentie dimensiunile exterioare ale clasicului MINI, dar cu o infuzie de idei noi si limbaj nou de design. Modelul cu 3+1 locuri are trei usi si o lungime de cca. 3 metri, potrivit stilului de viata din marile orase.

MINI Rocketman utilizeaza din plin materiale ultrausoare, iar interiorul este orientat catre placerea de a conduce si versatilitate. Caroseria este realizata din fibra de carbon, iar usile care se deschid larg faciliteaza accesul in conceptul MINI Rocketman.

Conceptul MINI Rocketman masoara 3,419 m lungime, cu doar cativa cm in plus fata de modelul initial lansat in 1959. Noul studiu are o latime de 1,907 m, inclusiv oglinzile laterale, si o inaltime de 1,398 m.

Productia lui MINI Rocketman ar putea incepe spre finalul anului 2012.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account