BMW i3 va costa in jur de 35.000 USD si va avea 150 CP

Un raport nou publicat de Car and Driver mai dezvaluie cateva detalii despre BMW i3 2013. Potrivit publicatiei, primul vehicul electric BMW ce va fi lansat in productie de serie va avea in SUA un pret incepand cu 35.000 USD (cca. 25.000 Euro) si va avea 150 CP. Cu bateria incarcata, vehiculul electric i3 va avea o autonomie de drum de cca. 250 km si va putea rula cu viteza maxima de 160 km/h.

Se spune ca spatiul pentru bagaje este de 0.4 mc, distribuit intre spatiul dintre scaunele din spate si ‘portbagajul’ de sub capota. Pentru inceput, BMW intentioneaza sa produca 40.000 unitati pe an la uzina de la Leipzig. Mai mult, C&D declara ca tehnica de montaj a bateriei pe podea a fost imprumutata de la Rolls-Royce 102EX, vehiculul electric Phantom prezentat la Salonul auto de la Geneva anul acesta.

Ce e si mai interesant este faptul ca BMW lucreaza cu Siemens la o retea wireless de incarcare a masinilor, de 3.6 kWh, ce urmeaza a fi lansata in Berlin.

Pentru a pastra din valorile de baza, BMW i3 2013 va avea tractiune spate. Masina va fi construita la Leipzig in Germania si va utiliza din plin materiale din fibra de carbon si componente ultra-usoare care vor ajuta la mentinerea unei greutati rezonabile a masinii. Componentele din aluminiu se vor integra armonios cu fibra de carbon, pentru a oferi siguranta sporita.

Combinatia dintre fibra de carbon si aluminiu va contrabalansa cu pana la 350 kg greutatea suplimentara a bateriei si componentelor electronice, dupa cum a declarat Klaus Draeger, Directorul de dezvoltare BMW, catre Bloomberg. BMW construieste trenul electric de rulare, precum si bateria, cu mijloace proprii. La dezvoltarea bateriei va contribui si partenerul BMW SB LiMotive, cu celulele de combustie. SB LiMotive furnizeaza celule si pentru vehiculul ActiveE.

La lansare vehiculele Megacity vor fi oferite in varianta cu doua usi si patru locuri. Masina va avea o lungime de cca 4 m. In viitor, sub-brandul MCV va include inca doua modele. Primul va fi lansat in 2015 si este denumit ICV, prescurtarea de la Intracity Vehicle, si va fi o masina cu doua usi si doua locuri. In 2017 va fi lansat UCV – Urban Commuter Vehicle – care va fi mai lung decat MCV initial, va avea patru usi si va putea transporta cinci pasageri.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account