Video: BMW ilustreaza condusul fara maini, pe Autobahn

In luna august a anului trecut am putut vedea in actiune un BMW Seria 3 Track Trainer, o masina modificata ce are la baza modelul de serie 330i. Utilizand o combinatie de GPS incorporat, un amplificator de semnal, o harta a circuitului si un pilot experimentat care sa ii arate trasa corecta, Track Trainer “invata” circuitul si il poate replica apoi independent, pentru a le arata soferilor cum se piloteaza cel mai bine.

Acum avem posibilitatea sa urmarim tehnologia de condus autonom pe un BMW Seria 5, care beneficiaza de sistemul ConnectedDrive Connect (CDC), ce permite soferului ruleze cu viteza pe Autobahn, fara sa tina mainile pe volan.

“Masina respecta toate regulile de circulatie, Cu ajutorul sistemului CDC, masina poate frana, accelera, si depasi alte masini, in timp ce analizeaza conditiile de trafic”, se explica in videoclip. „Sistemul de pe acest BMW utilizeaza radarul, camerele video, scannerul laser si senzorii de distanta cu ultrasunete pentru a-si obtine informatiile de care are nevoie.”

BMW declara ca sistemul CDC poate actiona si in sensul depasirii unui vehicul mai lent, prin cautarea unei benzi libere.
“Cea mai mare provocare a fost sa dezvoltam algoritmi care sa faca fata unor situatii cu totul noi. In principiu, sistemul functioneaza pe toata autostrazile pe care le-am mapat in sistem, cu precizie de ordinul centimetrilor.” A declarat Nico Kaempchen, project manager pentru Highly Automated Driving in cadrul BMW Group Research and Technology.

In cazul primului vehicul electric i3, BMW va oferi o functie „traffic-jam” ce permite vehiculului sa accelereze, sa reduca viteza si sa vireze independent, la viteze de pana la 40 km/h, atata timp cat soferul isi pastreaza o mana pe volan.

[Sursa: Physorg ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account