Video: MINI demonstrează snowboarderilor cum se face un backflip perfect

Eveniment spectaculos în staţiunea franceză pentru sporturi de iarnă Tignes: după ce s-a afirmat în sporturile extreme şi în Raliul Dakar, Guerlain Chicherit a colaborat cu MINI pentru a realiza primul backflip din lume cu o maşină.

Un MINI poate face multe. Poate câştiga Raliul Dakar de două ori consecutiv. Se poate impune în peste 100 de pieţe din lumea întreagă. Dar oare poate sfida legea gravităţii şi să demonstreze snowboarderilor cum se realizează un backflip perfect? Pasionat de sporturi extreme, schior de freestyle şi pilot de raliuri, Guerlain Chicherit a ales staţiunea de sporturi de iarnă Tignes, în Franţa natală, pentru a dovedi că se poate.

Pentru a realiza în premieră acest gen de manevră, Chicherit a utilizat o rampă specială, apoi pilotul şi al său MINI au aterizat pe pământ – sau, pentru a fi mai exacţi, pe un strat substanţial de zăpadă proaspătă -, totul după un backflip executat perfect pe o pistă pregătită special.

Săritura încununată de succes reprezintă un nou moment de referinţă în cariera lui Chicherit, una extraordinară în sporturi extreme. La 34 de ani, el se află în elementul său atât pe zăpadă, cât şi la volanul unei maşini de raliuri. De patru ori campion mondial la schi freestyle, el a cucerit în două rânduri şi titlul de campion al Franţei la raliuri. Francezul este şi un veteran al echipei X-raid (cea care în ianuarie 2013 a triumfat pentru al doilea an la rând în Raliul Dakar cu MINI ALL4 Racing), făcându-şi debutul pentru gruparea germană în 2006. În 2011, Chicherit s-a aflat în scaunul pilotului atunci când MINI ALL4 Racing a avut prima sa apariţie în America de Sud pentru cel mai dur raliu din lume.

Evenimentul MINI Backflip de la Tignes i-a oferit lui Chicherit şansa de a reuni toate faţetele pasiunii sale pentru sporturi extreme. Tignes este una dintre cele mai cunoscute staţiuni de sporturi de iarnă din Franţa şi a reprezentat locul unde s-au desfăşurat întrecerile de schi freestyle din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1992.

În trecut şi alţi piloţi au încercat realizarea unui backflip. Dar Chicherit a devenit acum primul care a reuşit manevra „fără asistenţă” – cu alte cuvinte, fără ajutorul unei rampe speciale, cu elemente mobile, prin care să se amplifice mişcarea de rotaţie a maşinii. Pentru decolare, Chicherit a utilizat o rampă fixă, care are acelaşi design precum „quarterpipe” de pe traseul de freestyle. După găsirea unghiului ideal de desprindere de masa trambulinei, Chicherit nu a mai avut nevoie decât de două lucruri pentru a înregistra o tentativă reuşită: o acceleraţie care să răspundă cu mare uşurinţă la comenzi şi un automobil MINI care să efectueze o mişcare de rotire corespunzătoare în timpul saltului.

[Sursa: MINI]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account