Concorso d’Eleganza Villa d’Este – întâlnire între trecut și viitor pe Lacul Como

• Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013 a oferit o experienţă interesantă pentru miile de fani ai automobilelor şi motocicletelor de epocă

• Bugatti 57SC Atlantic a câştigat Trofeo BMW Group

• IMZ M-35K a primit trofeul în competiţia motocicletelor

• Days of Elegance de pe domeniul Villa Erba a creat decorul ideal pentru premiera mondială BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé şi BMW Concept Ninety

O paradă strălucitoare a tuturor celor înscrişi în competiţie şi anunţarea premianţilor ediţiei din acest an au coborât cortina peste Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013. Miile de vizitatori au venit şi de această dată pe malurile Lacului Como pentru acest eveniment tradiţional de pe domeniul Villa Erba, unde au putut admira o suită foarte exclusivistă de automobile şi motociclete de epocă.

Juriul şi publicul reunit au încununat „Days of Elegance” prin alegerea câştigătorilor dintre numeroasele exemplare de calibru ale artei auto din trecut. Juriul a acordat Trofeo BMW Group pentru „best of show” automobilului Bugatti 57SC Atlantic din 1938, acelaşi care a cucerit şi Coppa d’Oro Villa d’Este, premiul acordat prin votul publicului. Categoria concepte şi prototipuri a fost câştigată de Alfa Romeo Disco Volante by Touring.

Decorul şi atmosfera Lacului Como, în combinaţie cu suita exclusivistă de automobile şi motociclete şi cu entuziasmul spectatorilor, au făcut ca succesul Days of Elegance de la Cernobbio să fie unul inegalabil.

„Cei înscrişi în concurs şi în expoziţiile speciale din acest an s-au situat la un nivel extraordinar”, a declarat Dr. Ralf Rodepeter, director BMW Museum şi membru în comitetul de selecţie Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013. „Din acest motiv, am fost foarte încântaţi că doar duminică am fost vizitaţi de peste 6.000 de oameni, care au venit să asiste la eveniment.”

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013 a reunit 50 de automobile şi 35 de motociclete din perioade foarte diferite ale istoriei auto. În plus, şase concepte şi prototipuri au fost prezente la eveniment, fiecare reprezentând propria perspectivă asupra designului auto de avangardă. Această conexiune între estetica tradiţională şi cea orientată spre viitor privind construcţia automobilelor a fost definitorie pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este ca scenă fascinantă pentru punctele de atracţie ale istoriei şi viziunile mobilităţii viitorului. În afara competiţiei, Concorso d’Eleganza Villa d’Este a reprezentat şi locul unde au avut loc premierele mondiale ale BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé şi BMW Concept Ninety.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este a fost organizat pentru prima dată în 1929, la Cernobbio, în nordul Italiei. Cu începere din 1999, evenimentul are loc pe domeniile Grand Hotel Villa d’Este şi Villa Erba sub patronajul BMW Group. Anul acesta, Concorso di Motociclette – organizat cu succes din 2011 – a adoptat aniversarea „90 de ani BMW Motorrad” ca punct de referinţă. O expoziţie specială la Villa Erba a prezentat peste 30 de modele de referinţă din istoria „plăcerii de a conduce” BMW, printre care şi BMW R 32 – prima motocicletă din istoria companiei, lansată în 1923. A treia ediţie Concorso d’Eleganza Villa d’Este pentru motociclete a avut momentul culminant tot pe scena centrală a domeniului Villa Erba, odată cu prezentarea Trofeo BMW Group. Premiul a fost acordat de către juriu modelului IMZ M-35K.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account