BMW și SGL vor construi încă un centru de producție a fibrei de carbon

SGL Carbon SE și BMW au anunțat ieri că cele două companii vor construi cea de-a doua clădire industrială în complexul existent deja pentru a putea face față cererii crescute de fibră de carbon. Astfel, atât noile modele BMW i3 și i8 cât și viitoarele M-uri vor îngloba tot mai multe componente din carbon, așa că cele două companii intenționează să țină pasul cu dezvoltarea accelerată a acestei industrii.

„Suntem pregătiți să înglobăm fibra de carbon și în celelalte modele ale mărcii, nu doar în noua gamă i sau în performantele M-uri” a declarat prin telefon Mathias Schmidt, purtător de cuvânt BMW.

bmw-carbon-fiber-10-750x500

Friedrich Eichiner, Chief Financial Officer, a declarat în octombrie că BMW ia în calcul o creștere a producției lui i3 după ce numărul mare de comenzi a depășit așteptările producătorului. Până în prezent, constructorul bavarez a primit 11.000 de comenzi ferme pentru noul model electric, număr care a depășit cu mult previziunile inițiale.

Conform unor analiști, BMW va fi nevoit să-și extindă suplimentar producția de fibră de carbon pe măsură ce va integra aceste componente în noile modele din gamă. De exemplu, noile BMW M3 și M4 vor utiliza numeroase ansamble din carbon.

BMW și SGL vor investi mai mult de 100 de milioane de euro pentru a putea dubla producția actuală de fibră de carbon până la o valoare de aproximativ 6.000 tone pe an.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account