Dilema Soferului
BMW Seria 3, Stiri
BMW pregătește o versiune eDrive pe baza Seriei 3

BMW pregătește o versiune eDrive pe baza Seriei 3

BMW pregătește un nou model cu propulsie hibridă, care va întregi familia Seriei 3. Denumit 320e – prescurtarea de la eDrive – acesta va împrumuta o serie de tehnologii de la noul X5 eDrive, pe care colegii noștrii de la BMWBLOG.COM l-au testat recent în Franța.

În timp ce X5 eDrive folosește un propulsor turbo pe benzină cu patru cilindri în linie, care își unește forțele cu motor electric de 70 kW, Seria 3 eDrive va utiliza noul benzinar în trei cilindri introdus pe MINI și Seria 2 Active Tourer, cuplat la același motor electric. Ținând cont că versiunea plug-in hybrid a lui X5 are un consum mediu declarat de 3,8 l/100 km și un nivel al emisiilor de carbon de sub 90 g/km, este de așteptat ca atleticul 320e să scadă mult sub aceste valori.

BMW-3-Series-Plug-in-Hybrid-9

În prezent, BMW oferă o altă versiune hibridă a Seriei 3, denumită ActiveHybrid 3. Aceasta folosește un propulsor cu șase cilindri în linie regăsit și pe 335i, cuplat la un motor electric. Însă ActiveHybrid 3 nu se concentrează neapărat pentru a reuși un consum impresionant ci folosește puterea cumulată a celor surse de putere pentru a oferi performanțe de mașină sport. 0-100 km/h se întâmplă în numai 5,3 secunde, iar viteza maximă a acestui model este limitată electronic la 250 km/h. Chiar și așa, BMW promite un consum mediu de 5,9 l/100 km și un nivel al emisiilor de carbon de 139 g/km.

Așa că șoferii concentraţi pe un condus economic pot opta mai degrabă pentru versiunile mai potolite ale Seriei 3, cum ar fi 316i, 318d sau 320d.

Pe viitor, sunt așteptate și versiuni plug-in hibrid și în cazul celorlalte modele ale mărcii, primele vizate fiind Seriile 1 și 5.

Sursa: BMWBLOG via CarAdvice

Share this Story

Articole Similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Urmărește-ne și pe Facebook

Teste Video

Acum și pe iOS

Accesează BMWBLOG România prin aplicația dedicată pentru iPhone și iPad.