BMW Motorsport în antrenamente la Jerez

Departamentul BMW Motorsport a avut trei zile de testare în Spania, pe circuitul Jerez, în vederea pregătirii pentru noul sezon DTM. Pe parcursul celor trei zile de antrenament și pregătire au fost folosite patru modele BMW M4 DTM, iar printre piloții implicați se numără și deținătorul titlului Marco Wittmann, precum și Augosto Farfus, Maxime Martin, Timo Glock sau Antonio Felix da Costa.

Piloții și echipele au folosit cele trei zile pentru a efectua teste ample ale șasiului și anvelopelor, pe un circuit cu o temperatură aproape perfectă, de 17 grade Celsius. În total, piloții au acoperit nu mai puțin de 7.683 de kilometri și .1735 de ture de circuit. Echipele au avut și ele de lucru pentru a pune în aplicare noile proceduri ce vor intra în vigoare din 2015. Principala modificare pentru următorul sezon este că în fiecare weekend se vor susține două curse, una sâmbătă și cealaltă duminică.

„A fost o sesiune de teste bună și m-am bucurat să urc din nou la volanul mașinii după șase săptămâni de pauză, mai ales că acum urmează vacanța de Crăciun. Am reușit să finalizăm multe ture de circuit pentru a testa câteva «mici detalii» și pentru a strânge cât mai multe date relevante pentru anul următor. Am fost destul de rapizi, chiar dacă timpii pe circuit nu sunt foarte importanți în cadrul testelor, dar totul s-a desfășurat conform programului și a fost un test pozitiv și productiv.”, declară Marco Wittmann.

P90170575_highRes

„A fost foarte bine. Am avut parte de o zi lungă de teste și de condiții meteo cât se poate de bune. Întotdeauna este plăcut să te urci la volanul mașinii după finalizarea sezonului competițional și să începi pregătirile pentru anul ce urmează. Desigur, iarna este lungă și este dificil să tragi concluzii de pe acum, dar cred că ne îndreptăm în direcția potrivită.”, a declarat Augusto Farfus.

Pe lângă piloții deja titrați, în cele trei zile de test de la Jerez, BMW Motorsport a acordat șansa și multor piloți tineri să ia parte la primul contact cu mașinile BMW M4 DTM. Printre acești piloți tineri se numără britanicul Tom Blomqvist, germanul Lucas Luhr sau olandezul Robin Frijns.

Sezonul 2015 va debuta, cel mai probabil, în primul weekend din mai (1-3 mai) pe circuitul Hockenheim, Germania. Anul viitor sezonul DTM va avea 18 curse, în fiecare weekend competițional desfășurându-se doua curse în zilele de sâmbătă și dumincă. O altă premieră este introducerea curesi suport Audi Sport TT Cup.

O serie de imagini din cazul sezonului 2014 poate fi urmărit în clipul de mai jos.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account