BMW M4 CSL ar putea să devină realitate în 2016

BMW M4 CSL

BMW M4 CSL s-ar putea să devină realitate și să apară pe piață în locului versiunii GTS. Se pare că bavarezii au decis ca viitoare versiune de top a lui M4 să se numească CSL și nu GTS așa cum s-a zvonit până acum. Ce-i drept, numele BMW M4 CSL pare să aibă mai mult sens decât GTS, mai ales că și există deja modele „GTS” la Porsche și Mercedes-Benz, iar exemplul cel mai clar în acest sens ar fi Porsche 911 GTS.

BMW M4 CSL ar putea apărea în 2016

De ceva vreme încoace, încă de la prezentarea conceptului BMW M4 Safety Car, se tot vorbește despre un posibil viitor BMW M4 GTS. Se pare însă că lucrurile nu stau chiar așa și că versiunea de top a lui M4 se va numi BMW M4 CSL. Noi am vorbit încă din 2013 despre un posibil BMW M4 CSL, însă lucrurile s-au schimbat între timp. Totuși, în contextul unor zvonuri apărute și în legătură cu un posibil BMW M2 CSL, există toate șansele ca anul viitor să ne putem bucura de un BMW M4 CSL. Tot ce știm decoamdată este că viitorul BMW M4 CSL va beneficia de un plus de putere, de o greutate mai mică, dar și de eliminarea câtorva dintre echipamentele de „lux” pe care nu ai niciun motiv să le folosești într-o mașina ultra-ușoară, menită să fie super-rapidă. În plus, dacă aruncăm un ochi în trecut, numele „CSL” are o însemnătate crescută pentru BMW. Doar dacă ne gândim la legendarul BMW 3.0 CSL, modelul ce tocmai a împlinit 40 de ani, ne putem imagina de ce BMW ar putea alege numele „CSL” în locul „GTS”.

BMW M4 CSL

BMW M4 CSL ar putea avea injecție cu apă

Injecția cu apă pentru modelul BMW M4 Coupe a apărut odată cu versiunea de safety car pentru MotoGP și există toate șansele ca tehnologia să fie implementată și în versiunea de serie a modelului BMW M4 CSL. Conform fratelul mai mare, BMWBlog.com, divizia BMW M4 are ca scop o scădere a greutății de aproximativ 100 de kilograme pentru BMW M4 CSL față de un M4 normal. Capota, fețele de uși și hayonul portbagajului vor fi din aluminiu, în timp ce scaunele față vor fi din fibră de carbon, iar cele din spate vor fi eliminate. Pentru cei care vor să meargă la extrem, un roll-cage va putea fi montat opțional. Desigur, exteriorul se va bucura de un pachet aerodinamic M Performance ce va include, printre altele, oglinzi din fibră de carbon, un eleron imens, dar și o serie de alte elemente cu rol aerodinamic care să genereze o mai bună apăsare la sol.

BMW M4 CSL

Până la 500 de cai-putere pentru BMW M4 CSL

Așa cum ziceam, BMW M4 CSL va prelua inhecția cu apă de la BMW M4 MotoGP Safety Car tocmai pentru a permite o creștere a puterii de până la 500 CP și un moment maxim de 600 Nm. Ținând cont de puterea crescută, de scăderea în greutate, dar și de restul elementelor aerodinamice este de așteptat ca BMW M4 CSL să fie mult mai rapid decât un M4 de serie, astfel că sprintul 0-100 km/h o să scadă sub pragul de 4,0 secunde. Un M4 Coupe de serie, echipat cu transmisia automată, accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde, iar în cazul echipării cu transmisia manuală, sprintul 0-100 km/h ajunge la 4,3 secunde. Se mai zvonește și că producția pentru viitorul BMW M4 CSL va fi limitată la 750 de unități, în timp ce prețul este deocamdată ținut secret.

BMW M4 CSL

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account