Audi RS6 Avant și BMW M5 își dau coate în linie dreaptă

BMW M5 și Audi RS6 Avant sunt două mașini care nu prea se au la inimă, de aceea fiecare încearcă să-și păstreze reputația.

Suedezii sunt mari amatori de mașini, chiar dacă nu prea auzim de asta. Le plac mașinile puternice și sunt mari colecționari de clasice americane, dacă vă vine să credeți. Totodată sunt foarte pasionați de cursele de drag, probabil singurele metode de a elibera niște dopamină în creier într-o țară trist de civilizată.

Astăzi vă prezentăm una dintre cursele lor dintre un Audi RS6 Avant și un BMW M5. Cele două mașini sunt dușmănoase una fața de alta și nu trebuie să vă spunem noi asta. Audi RS6 Avant este un break violent care dezvoltă 560 CP și 700 Nm, în timp ce BMW M5 este un sedan brutal care dezvoltă 560 CP ș 680 Nm. Audi RS6 Avant are un V8 supraalimentat sub capotă, la fel și M5-ul. Bineînțeles există și diferențe, cea mai mare fiind faptul că Audi RS6 Avant beneficiază de tracțiune integrală, iar BMW-ul nu. Audi RS6 Avant sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,9, iar BMW M5 face asta abia în 4,4 secunde. Păi și cum se face atunci că M5-ul câștigă o cursă la care Audi-ul ar trebui să defileze cu onoruri?

În primul rând mașinile nu sunt stock. BMW-ul M5 a suferit niște modifcări care i-au împerecheat caii până ce s-a ajuns la o herghelie de 700. La fel a pățit și Audi-ul RS6 Avant de aici care are 690 CP. Chiar dacă Audi-ul este mai puțin puternic, are avantajul tracțiunii integrale. Chiar dacă M5-ul nu are tracțiune tracțiune este mai ușor cu 75 Kg. Dar aici vorbim de o cursă cu start din mers, nu de pe loc.

Totul este foarte complicat, de aceea vă lăsăm să vedeți mai întâi cursa.

Sursa – BMW Blog

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account