Rolls Royce Wraith mai rapid decât un Porsche 918 Spyder?

Festivalul nu-i o cursă, dar când ești la volan și-ți dă cineva startul s-ar putea ca adrenalina să pună stăpânire pe tine și să mergi mai repede decât ți-ai propus.

Rolls Royce Wraith este varianta coupe de 2,4 tone a limuzinei Ghost,  un baby Rolls care împarte niște jucării cu fratele BMW Seria 7. Sub capotă are un V12 de 6,6 litri cu 633 CP și 800 Nm care-l ajută să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde, iar anul acesta a trecut linia de sosire de la Goodwood Festival of Speed cu 170 km/h.

Rolls Royce Wraith (2)

Să fie de mirare atunci că o mașină atât de puternică și de rapidă a reușit un timp mai bun la Goodwood Festival of Speed decât un Bentley Continental GT, Maserati GranTurismo MC Stradale sau un Porsche 918 Spyder Weissach? Din comunicatul de presă Rolls Royce reiese că acesta a parcurs distanța de 1,86 km în doar 57,21 secunde, cu trei secunde mai rapid decât Bentley-ul, două secunde mai rapid decât Maserati-ul și aproape patru secunde mai rapid decât Porsche-ul.  Ar însemna că Porsche-ul a fost cel mai lent dintre cele patru, iar asta ne face să credem că pilotul din 918 Spyder mânca floricele cu o mână și conducea cu alta. Probabil că pilotul a preferat o tură în siguranță, mai mult de paradă, că altfel nu prea ne explicăm diferența enormă de timp. În locul celor de la Rolls Royce nu m-aș fi lăudat atât de devreme cu asta, dar marketingul este uneori mai puternic decât modestia. Totuși a fost un festival de viteză, unde mașinile asta caută – să meargă tare. Chiar dacă ne îndoim că un Rolls Royce Wraith ar fi mai rapid decât un Porche 918 Spyder, ne punem speranțe că în lumea reală, nu cea a comunicatelor de presă, este mai rapid decât un Bentley Continental GT, un rival mult mai potrivit decât cele două supercar-uri.

Sursa – Rolls Royce

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account