BMW 3.0 CSL Hommage R – Domnul și vagabondul

După ce conceptul BMW 3.0 CSL Hommage a avut partea lui de laude, dar și de critici, iată că versiunea Hommage R destinată Concursului de Eleganță Pebble Beach vine într-o combinație de culori care amintește de mașina lui Brian Redman, câștigătoare în cursa de la Sebring în 1975. Îi vine foarte bine, credem noi.

Totuși BMW 3.0 CSL Hommage R nu este doar un concept menit să facă o simplă paradă pe la evenimentele unde se servesc fursecuri de lux. Versiunea R este o mașină de curse, nu de paradă. Și uite că aici vine cu numeroase idei care vor putea fi implementate mai târziu pe bolizii de competiție. Interiorul este cel care a primit cea mai mare atenție în cazul acestui concept, fiind construit în jurul pilotului, tot mai accesorizat și mai dedicat unui singur lucru – să fie cât mai eficient și mai concentrat la volan. Asta s-ar traduce cumva și în mai plictisitor, dacă stăm să facem o comparație între cursele de turisme din anii retro și cele contemporane, dar dacă ăsta-i viitorul, cine suntem noi să ne punem în calea progresului…

BMW 3.0 CSL Hommage R (48)

Casca pilotului este prevăzută cu un vizor cu head up display care afișează cele mai esențiale informații – rotații, viteză, treapta în care te afli. Costumul este și el unul cu accente retro și a fost dezvoltat de Puma. Bordul este unul minimalist și seamănă mai mult cu un ecran din Minority Report decât cu unul convețional. Cine iubește simulatoarele de curse va fi încântat de el, deoarece afișează circuitul cu punctele lui de frânare. Geeky nu-i așa?

BMW 3.0 CSL Hommage R (16)

Totul e simplu și minimalist în interiorul BMW-ului 3.0 CSL Hommage R – scaunul din fibră de carbon este sculptat pentru a ține pilotul ca într-o cămașă de forță, iar singurele elemente de confort sunt două guri de aerisire mititele prin care mai intră aerul rece și curat. Tot pe volan se află un al doilea display responsabil cu informații despre timpii pe tura de circuit, poziție, etc.

BMW 3.0 CSL Hommage R (34)

Exteriorul este o adevărată sculptură. Un amalgam de forme dure și forme sensibile care se întrepătrund într-o partidă amoroasă și dau naștere unui design care pentru unii e sinonim cu orgasmul. Privit din spate, BMW 3.0 CSL Hommage R te vrăjește doar prin pictura de lumini care se întâmplă acolo. Imaginați-vă cum ar arăta pe un circuit, noaptea, cu frânele încinse. Sperăm să-l vedem la un moment dat și așa. Până atunci vă invităm să răsfoiți o galerie foto superbă.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account