BMW Concept Stunt G 310 – Street. Style. Stunt.

BMW Concept Stunt G 310

Odată cu premiera mondială a modelului BMW Concept Stunt G 310 în cadrul celui mai mare Salon Moto din America de Sud, BMW Motorrad prezintă o latură complet nouă: interpretarea fără compromisuri a unei motociclete agresive şi agile bazată pe proiectul unui motor monocilindru. Datorită experienţei vaste a lui Chris Pfeiffer, cvadruplu campion Mondial şi European la stunt, acesta a fost invitat să ia parte la procesul de proiectare al modelului BMW Concept Stunt G 310. “Stunt-ul este un sport solicitant, ce necesită o abordare pe mai multe planuri. În mod ideal, ai nevoie de o motocicletă compactă şi agilă, dar în acelaşi timp stabilă şi robustă. Trebuie să obţii echilibrul perfect între agresivitate şi control”, a explicat Chris Pfeiffer.

Proporţii compacte, agilitate la cel mai înalt nivel.

BMW Concept Stunt G 310 combină toate aceste calităţi şi evidenţiază de la bun început faptul că motorul monocilindru nou dezvoltat permite proporţii compacte datorită conceptului său inovator. Elementul caracteristic este cilindrul înclinat spre partea din spate a motocicletei şi chiulasa rotită cu 180 de grade. Acest lucru permite plasarea optimă a motorului pe motocicletă şi un ampatament redus al motocicletei, în ciuda braţului oscilant spate lung, rezultând astfel o motocicletă foarte agilă. Partea frontală joasă şi secţiunea spate ridicată permit schimbări rapide şi precise de direcţie, precumşi un grad crescut de dinamism. În urma plasării admisiei în partea din faţă şi a evacuării în spatele motorului, a fost posibilă instalarea ţevii de eşapament într-o poziţie verticală sub şa, între motor şi amortizorul suspensiei spate. În acest fel, ţeava de eşapament este protejată în mod optim şi nu limitează mobilitatea pilotului. Chiar dacă este mai greu de observat, evacuarea nu va fi greu de auzit. Odată pornită motocicleta, sunetul evacuării modelului BMW Concept Stunt G 310 va atrage atenţia cu siguranţă.

BMW Concept Stunt G 310

Design emoţional în concordanţă cu stilul tipic BMW Motorrad.

Latura emoţională a conceptului este caracterizată de puternicul design tridimensional al suprafeţelor. Liniile precise şi interacţiunea expresivă a contururilor creează senzaţia de mişcare şi viteză chiar şi atunci când motocicleta stă pe loc. Cu adevărat surprinzător în acest sens este efectul potenţat de contururile aripilor laterale ale rezervorului de combustibil. Toate liniile generează un efect de mișcare concetrat pe roata faţă şi subliniază uşurinţa cu care poate fi manevrat BMW Concept Stunt G 310. În acelaşi timp suprafeţele motocicletei creează o siluetă compactă şi distinctivă, subliniind concentrarea centrului de greutate în zona blocului motor. Secţiunea frontală îngustă a motocicletei atrage de asemenea atenţia asupra nivelului crescut de agilitate. Suprafeţele rezevorului, modelate în mod expresiv, accentuează zona generoasă a umerilor, subliniată şi de aspectul părţii frontale. Asemănător părţii fontale, secţiunea spate ridicată consolidează imaginea dinamică a modelului. Aceasta împinge vizual centrul de gravitaţie spre înainte şi în combinaţie cu spoilerul motorului subliniază roata faţă şi mai mult.

BMW Concept Stunt G 310

Modificări ample pentru stunt.

Numeroasele modificări sunt tipice pentru motocicletele de stunt; pentru realizarea acestora Chris Pfeiffer a apelat la vasta sa experienţa ca pilot profesionist de stunt în colaborare cu echipa de design BMW Motorrad. Principalul lor obiectiv a fost să furnizeze cele mai bune calităţi necesare motocicletei unui pilot de stunt. Acceleraţia blocabilă asigură o propulsie constantă chiar şi atunci când rider-ul trebuie să elibereze manşonul acceleraţiei. Suplimentar, rapoartele transmisiei au fost modificate pentru a oferi o putere mai mare roţii spate la turaţii joase, în timp ce frâna spate supradimensionată asigură o decelerare eficientă în orice situaţie. O a doua şi în acelaşi timp mai mare frână spate îi permite pilotului să frâneze roata spate folosindu-şi doar degetul mijlociu, în situaţiile în care piciorul drept nu poate fi folosit din cauza unor manevre de stunt. Maneta de frână adiţională este plasată special pe partea stângă a ghidonului şi poate fi operată chiar şi în acelaşi timp cu ambreiajul. Suporţii pentru picioare plasaţi la nivelul axului roţii faţă, precum şi în zona şeii îi conferă pilotului multiple posibilităţi de sprijin pe motocicletă în afara tradiţionalelor scăriţe. Barele de protecţie vopsite în culoarea roşu asigură o protecţie suplimentară motorului. Un element special prezent pe BMW Cocept Stunt G 310 este secţiunea spate special adaptată, dezvoltată de BMW Motorrad. Această formă apare în premieră pe o motocicletă de stunt. Suportul este fabricat din aluminiu şi are o fereastra în centrul acestuia pentru a-i oferi rider-ului un spaţiu unde să-şi poziţioneze piciorul în timpul manevrelor de stunt. Alături de şaua aderentă, suportul din aluminiu oferă o poziţie stabilă în timpul mersului datorită formei sale.

BMW Concept Stunt G 310

Culori noi şi design al materialelor modern.

Tema cromatică a conceptului îmbină culoarea clasică BMW motorsport, albul, cu tradiţionalele roşu şi albastru, precum şi culorile naţionale ale Braziliei într-o interpretare modernă. Combinaţia verde neon şi galben, precum şi design-ul materialelor, sunt responsabile de atragerea atenţiei asupra motocicletei. Culorile neon prezente de-a lungul întregii motociclete accentuează liniile şi suprafeţele dinamice ale conceptului. Nucleul motocicletei, trenul de rulare, coboară centrul de greutate vizual şi mai mult datorită culorilor întunecate. Edgar Heinrich, Responsabilul cu Design din cadrul BMW Motorrad concluzionează: “BMW Concept Stunt G 310 atrage atenţia cu uşurinţă. Toate elementele acestui concept încurajează pilotul să se urce pe motocicletă şi să sfideze legile gravitaţiei.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account