Noul BMW Seria 7 High Security

p90049791-1600x1200

O dată cu prezentarea noii generaţii de limuzine blindate, bazată pe gama BMW Seria 7, liderul mondial al producătorilor de automobile premium îndeplineşte cele mai avansate cerinţe de siguranţă.  Ambele versiuni, BMW 760Li High Security şi BMW 750Li High Security, sunt primele modele din lume care sunt atestate BRV 2009, iar ambele automobile îndeplinesc cerinţele noului nivel de protecţie antiglonţ VR7.

Datorită armurii de protecţie de mare eficacitate, zonele nontransparente ale caroseriei de la BMW 760Li High Security şi BMW 750Li High Security respectă standardele nivelului de protecţie balistică VR9. De aceea, atât BMW 760Li High Security, cât şi BMW 750Li High Security, oferă o siguranţă optimă în segmentul mobilităţii individuale, în combinaţie cu un confort al călătoriei fără precedent, o tehnologie superioară a transmisiei şi o gamă largă de echipamente inovatoare care pot garanta o călătorie sigură în orice moment.

Cele două limuzine BMW High Security stabilesc noi standarde în protecţia persoanelor expuse riscului, în timp ce acestea călătoresc în automobil. Conceptul unic de securitate este bazat pe descoperirile pe care BMW le-a obţinut ca urmare a activităţii susţinute de dezvoltare şi pe parcursul a mai bine de trei decenii de experienţă în producţia automobilelor blindate.

Aceste modele au fost dezvoltate în paralel cu producţia de serie, iar integrarea componentelor de securitate este inclusă în procesul de producţie al automobilului la uzina BMW de la Dingolfing. Componente speciale ale şasiului au fost adaptate perfect la creşterea masei automobilului din cauza scuturilor de protecţiei ale limuzinei. De aceea, suspensia ranforsată, amortizoarele şi partea superioară de prindere a suspensiei sunt parte a unei game de componente specifice modelului. Această abordare asigură caracteristici de performanţă foarte bine reglate la maşină, care nu pot fi atinse prin simpla montare a panourilor de protecţie.

Aceste panouri ranforsate destinate protecţiei – realizate dintr-un oţel special -, precum şi nou dezvoltatele geamuri de protecţiei asigură securitatea compartimentului pasagerilor în cazul oricărui tip de atac. Habitaclul este protejat de panourile balistice din portiere, acoperiş, montanţi, separaţia dintre compartimentul motor şi cel al pasagerilor, respectiv dintre compartimentul pasagerilor şi cel al bagajelor. Panourile de oţel, care sunt realizate prin intermediul unei tehnici speciale, sunt integrate fără să modifice aspectul exterior al automobilului. Etanşeizările de spaţiu specifice modelului asigură perfecta sigilare a zonelor critice, cum ar fi muchiile uşilor sau liniile de legătură ale caroseriei.

Şasiul limuzinei este armat de un panou special, care a fost dezvoltat cu un accent deosebit pe protecţia maximă în caz de explozie. O altă premieră sunt geamurile de securitate ale limuzinei, cu o grosime de 2.4 ţoli (6 cm). Datorită structurii inovatoare, panoul de sticlă multistrat laminată asigură un nivel unic de rezistenţă. Ferestrele sunt acoperite, la interior, cu un strat de policarbonat cu scopul de a preveni particulele de sticlă, în caz de spargere, să ajungă în habitaclu.

Dinamică a condusului şi confort la acelaşi nivel cu al modelelor de serie

Chiar şi cu cele mai avansate echipamente de securitate, au fost păstrate atât caracterul exclusivist al interiorului, cât şi caracteristicile dinamice atât de specifice limuzinelor de lux BMW Seria 7. În ciuda gamei extinse de echipamente de securitate, BMW 760Li High Security şi BMW 750Li High Security pot fi cu greu deosebite de modelele corespunzătoare din producţia de serie.

Nivelul ridicat de protecţie, de cel mai înalt standard, este combinat cu o apariţie de prestigiu, un nivel remarcabil al confortului în timpul călătoriei şi cu un sistem de transmisie impresionant de puternic. Motorul cu 12 cilindri din echiparea versiunii BMW 760Li High Security şi propulsorul V8 de la BMW 750Li High Security oferă o combinaţie între construcţia blocului motor integral din aluminiu, tehnologie BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection cu injecţie directă. Ambele motoare se disting prin puterea deosebită pe care o furnizează încă de la un nivel redus al turaţiei, prin liniaritatea funcţionării – atât de specifică limuzinelor de lux BMW – şi prin eficienţa revoluţionară. În ciuda masei sporite a automobilului, caracteristicile de performanţă nu sunt semnificativ influenţate. Ambele modele au viteza maximă limitată electronic la 210 km/h. BMW 760Li High Security accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 6,2 secunde. BMW 750Li High Security accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde.

Combinaţia dintre axul faţă cu suspensie cu dublu braţ şi axul spate cu suspensie integrală V oferă numeroase beneficii în ceea ce priveşte confortul şi dinamica. În plus, cele două modele sunt echipate şi cu Dynamic Damping Control (Control Dinamic al Amortizării), sistem controlat electronic care reglează amortizoarele la suprafaţa drumului, precum şi la stilul şi condiţiile de condus.

Sistemul superperformant de frânare asigură valori excelente ale decelerării în orice situaţie. Discurile ventilate şi etrierele glisante, concepute pentru o eficienţă optimă, oferă o stabilitate excelentă şi un confort maxim al frânării. Pneurile run-flat sunt echipate cu senzorii de temperatură şi cu sistem de monitorizare a presiunii cauciucului separat pentru fiecare roată.

Opţiuni speciale pentru cerinţe individuale de securitate

Asemenea gamei de opţiuni pentru confort, pachetul de securitate al versiunilor BMW 760Li High Security şi BMW 750Li High Security poate fi adaptat pentru a corespunde cerinţelor speciale. Un sistem de intercomunicaţie cu microfoane şi difuzoare ascunse permit o comunicare sigură cu exteriorul, fără a fi necesară deschiderea uşilor sau a ferestrelor. Alte opţiuni de siguranţă includ alarmă de asalt, sistem de stingere a incendiului cu senzor de temperatură pentru extinctoarele din compartimentul motor şi de sub maşină, precum şi senzori de depistare a gazului iritant pentru protejarea pasagerilor împotriva unor astfel de atacurilor. Dacă sistemul de protecţie interioară este declanşat de nivelul excesiv al gazului, toate ferestrele sunt închise automat, este activat sistemul de închidere centralizată, supapele de aer sunt închise, iar sistemul convenţional de ventilaţie este oprit. Un sistem intern suplimentar de furnizare a aerului proaspăt asigură pasagerilor o atmosferă respirabilă.

De asemenea, BMW oferă şi opţiuni speciale pentru autorităţi, guverne şi ambasade. Pachetul furnizează o gamă de caracteristici speciale de la suporţi de steaguri, instalaţii radio până la un suport integrat de arme, cu două compartimente pentru două mitraliere în consola centrală. De asemenea, include girofar cu instalare pe acoperiş şi lumini LED integrate în grila frontală. La cerere, automobilul poate fi echipat cu un sistem de semnal acustic care poate fi controlat prin intermediul sistemului de operare iDrive.

[Sursa: BMW ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account