Viitoarea generatie BMW X1 va avea tractiune fata

Modelul de succes BMW X1 va primi o noua infatisare in 2016, dar aceasta nu va fi singura schimbare adusa de noua generatie.

Potrivit surselor noastre, cea de-a doua generatie BMW X1 va fi construita pe noua platforma cu arhitectura cu tractiune fata.

Pentru a castiga mai mult spatiu si pentru a beneficia de linii de design mai atractive si mai bine proportionate, BMW X1 va primi configuratia cu tractiune fata, care ofera mai mult spatiu la interior, pastrand in acelasi timp dinamica rularii. Arhitectura cu tractiune fata va fi impartasita si de viitoarea generatie MINI precum si de viitorul BMW Seria 1 GT.

Pana acum, modelele cu tractiune integrala si cu propulsie spate au fost vandute intr-un numar de peste 300,000 unitati, de la lansarea lui X1 in toamna anului 2009. Modelul a fost laudat de jurnalistii auto pentru manevrabilitate, agilitate, eficienta consumului si versatilitate.

bmw-x1-tractiune-fata

Decizia de a renunta la platforma cu propulsie spate are legatura directa cu obiectivele BMW de a scadea costurile de productie, oferind in acelasi timp mai multe beneficii in pachetul de dotari. Cea de-a doua generatie BMW X1 ar putea oferi un interior imbunatatit si mai multe gadgeturi, datorita economiei de spatiu rezultate in urma amplasarii motorului intr-o noua pozitie.

BMW X1 va avea o serie de elemente importante in comun cu cea de-a doua generatie MINI Countryman.

Arhitectura cu tractiune fata va fi oferita in combinatie cu ambreiajul Haldex pentru a oferi si capabilitatea de tractiune integrala.

Sub capota, familia de modele BMW X1 va fi propulsata de motorul cu patru cilindri, dat fiind ca BMW a confirmat deja ca nu intentioneaza sa aduca modificari tehnice motorului cu sase cilindri, pentru a-l pozitiona transversal.

Cititi aici drive-testul nostru cu BMW X1 xDrive 25d 2013

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account