Unde și cât costă să te dai de-a latul. Legal și în siguranța

dai de-a latul

Fiecare cădere de zăpadă e un motiv de bucurie pentru marea majoritate a pasionaților auto. Mai puțin pentru cei care au tracțiune față și frână de mână electronică. Aceștia din urmă sunt mai oropsiți de soartă și nu se prea pot da de-a latul așa cum trebuie.

Dacă vrei să te dai de-a latul într-un mod legal și în siguranță, weekend-ul acesta ai mai multe variante, fiecare cu avantaje, cu prețuri și condiții diferite. Trebuie însă să ții cont de faptul că îți vom propune doar variante în medii controlate, adică pe circuite. Practic, dacă vrei să te dai de-a latul legal în weekend-ul acesta ai la dispoziție trei variante. Din câte știm nou.

Prima dintre ele, unde am fost și noi la începutul săptămânii pentru a face clipul de mai jos, este Academia Titi Aur. Track Day-ul Winter Fun 2017 va fi organizat dumincă, 15.ianuarie.2017, începând cu ora 11:00. Înscrierile se fac la adresa de mail cristi.stamatoiu@titiaur.ro, iar costul este de 60 de lei pentru fiecare sesiune. O sesiune durează 10 minute, iar în același timp pe circuit vor fi maximum cinci mașini, iar într-o oră vor fi organizate cinci sesiuni. Poți să cumperi câte sesiuni vrei, însă trebuie să ții cont de faptul că mașina ta trebuie să fie echipată cu anvelope de iarnă, iar anvelopele care au cuie sunt interzise. Mai mult, în mașină poți avea un „co-pilot” care a împlinit 18 ani, doar pe locul din față. Pe lângă distracția aferentă, cei de la Acdemia Titi Aur de așteaptă cu un grătar, o cafea sau un ceai cald. Cei de la academie recomandă ca înscrierile să fie efectuate până vineri seara la ora 20:00, dar te poți prezenta și dumincă la recepția circuitului, până la ora 12:00. Pentru cei care vor doar să se uite, accesul este liber.

dai de-a latulA doua variantă, pentru cei care vor să meragă mai repede, pe un circuit mai lung și mai lat, pot merge la Motorpark România. Track Day-ul este organizat de Willi Motorsport, sâmbătă, 14.ianuarie.2017, în intervalul 10:00 – 16:00. Fiecare sesiune va avea 15 minute, iar costul este de 80 de lei pentru fiecare sesiune. Lungimea totală a circuitului depășeșste patru kilometri, dar depinde foarte mult de condițiile meteo dacă se va putea folosi sau nu întregul circuit. Oricum, cu o lățime între 14 și 16 metri, Motorpark România te va lasa să te dai de-a latul în voie, iar pentru cei care vor ieși de pe circuit va exista o mașină care să-i aducă înapoi pe traseu. Mai mult, în pauza dintre sesiuni, participanții își pot trage prietenii cu schiurile sau cu plăcile pe circuit. Printre condiții de participare se impune ca atât șoferul, cât și pasagerul să poarte cască, vârsta minimă a șoferului să fie 18 ani și cu permis de conduce obținut, iar mașinile cu lanțuri sau anvelope care au cuie nu vor putea intra pe circuit. Pentru mai multe informații folosiți adresa de mail mexxmotors@gmail.com.

dai de-a latulÎn fine, ultima variantă, foarte aproape de București este Autocross Arena, unde și bugetul necesar este cel mai mic. Cu 75 de lei vei avea acces pe circuit pe întreaga durată a zilei (15.ianuarie.2017), adică între 12:00 – 15:00 și 15:30-17:00. La fel ca și în celelalte cazuri, anvelopele de iarnă sunt obligatorii, iar anvelope cu cuie de stradă sunt permise, fiind interzise doar cele de competiții. Una dintre condițiile obligatorii este ca mașinile care intră pe circuit să aibă montat cârligul de tractare, iar cei care vor ieși de pe circuit și vor avea nevoie de tractare, vor fi tractați contra cost (50 de lei). Inscrierea se face la fața locului.

Prin urmare, ți-am prezentat trei variante legale să te dai de-a latul și pentru a renunța la parcările mall-urilor. În plus, pe lângă faptul că te vei distra în siguranță, vei afla și dacă ai talent sau nu. Pentru că îți va fi mult mai greu să mergi de-a latul pe un traseu virajat, decât îți e să tragi frâna de mână într-o parcare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account