Prima poza spion cu BMW X5 F15

Viitoarea generatie BMW X5 este programata pentru lansare in 2013. Primele poze spion tocmai au aparut pe internet, redactorii publicatiei belgiene Vroom reperand un prototip X5 F15 in cadrul unei sesiuni de teste desfasurata in Germania.

Vehiculul de test beneficiaza de camuflajul clasic, combinat cu componente false de caroserie, pentru a nu trada designul adevarat. Am aflat recent ca noul BMW X5 2013 va beneficia de linii laterale mai pronuntate si mai fluide, si suprafete reliefate care vor da o senzatie de latime designului familiei de modele X.

La partea frontala noul BMW X5 va avea o grila rinichi mai impunatoare, mai mare si mai lata decat cea a generatiei actuale. Farurile vor primi tratamentul cu LED-uri, iar forma lor va semana cu cea a farurilor de pe modelele BMW lansate mai recent.

Si stopurile vor fi redesenate. Stopurilor in forma de T li se va aplica conceptul de layering intalnit la conceptul Vision, astfel ca suprafetele din partea spate vor parea si mai reliefate, iar stopurile nu vor mai da impresia ca se prelungesc si pe caroserie.

Pe partea laterala linia principala va fi mai definita, asa cum am vazut la noul X3. Ne asteptam sa vedem mai multe forme convexe/concave cu layering 3D, care sa accentueze infatisarea masculina a vehiculului.

Potrivit surselor, noul X5 va beneficia pentru prima oara de tehnologia ActiveHybrid, constand intr-un motor de 2.0 litri cu patru cilindri diesel, combinat cu un motor electric de 15 kW care dezvolta inca 17 CP pe langa cei 204 CP ai motorului diesel cu combustie.

Mai mult, se pare ca noul X5 Hybrid va fi dotat cu doua sisteme electrice paralele, unul conventional de 12 volti, alimentat de o bateria AGM si unul suplimentar de 120 volti, alimentat de un sistem de baterii litiu-ion si un generator, situate in portbagaj.

Se spune ca platforma F15 va beneficia de design modular, tendinta comuna intalnita la viitoarele modele BMW, care va permite companiei sa realizeze economii semnificative de costuri in cadrul gamelor de modele.

Ne asteptam ca premiera mondiala a viitorului BMW X5 sa aiba loc in 2013, modelul urmand a fi pus in vanzare spre sfarsitul aceluiasi an.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account