BMW ia in calcul deschiderea unei fabrici de motoare pe continentul nord-american

Un raport publicat de Bloomberg indica faptul ca BMW ar putea lua in calcul amplasarea unei fabrici de motoare in America de Nord. Se zvoneste ca aceasta facilitate de productie ar putea sustine planurile de expansiune pentru regiune si ca ar putea fi amplasata in SUA sau Mexic.

Surse apropiate publicatiei mentioneaza ca decizia ar putea fi luata in 2014.

Prin aceasta mutare constructorul bavarez s-ar alatura tendintei manifestate si de rivalii de la Mercedes-Benz, care au amplasat fabrici de motoare in regiune. Mercedes-Benz va incepe de anul viitor sa utilizeze motoarele ce vor fi construite la o uzina Nissan Motor Co. (7201) din Tennessee.

motor-bmw

La acest moment facilitatile BMW de productie a motoarelor sunt localizate in Europa, dar va fi inaugurata si o uzina in Shenyang, China, unde se vor construi motoare cu patru cilindri, care vor ajunge la fabricile din Dadong si Tiexi.

“Tehnologia motoarelor reprezinta competenta de baza a BMW”, a declarat Juergen Pieper, analist Bankhaus Metzler in Frankfurt. “Infiintarea de unitati de productie motoare in afara tarii reprezinta un proces mai complex decat asamblarea masinilor, dar e un pas logic pentru ei sa inceapa totusi sa produca motoare in pietele unde isi extind productia de masini, pentru a reduce costurile cu logistica si a echilibra efectele cursului de schimb.

“In cadrul strategiei noastre de crestere pe termen lung, analizam deseori diferite tari pentru a identifica locatii posibile pentru viitoarele unitati de productie”, a declarat pentru Bloomberg Mathias Schmidt, un purtator de cuvant BMW.

“Totusi la acest moment nu a fost luata nicio decizie in privinta unei fabrici noi.”

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account