BMW lanseaza “Genius bars”, un nou concept de retail in showroom-uri

BMW calca pe urmele gigantului Apple si ofera un nou concept de retail. Denumita Future Retail, ideea a debutat odata cu lansarea primului magazin BMW Brand Store, la Paris.

In fiecare din aceste magazine clientul va intalni specialisti de produs foarte informati, care-i vor oferi o experienta cu totul noua. Abordarea de tip „genius bar” va oferi companiei BMW oportunitatea de a creste numarul de puncte de contact cu clientul precum si cresterea calitatii serviciilor oferite acestuia. BMW intentioneaza prin toate acestea sa ofere o experienta de retail exceptionala.

Specialistii in produse, „Product Geniuses” vor cunoaste specificatii tehnice precum puterea si capacitatea motoarelor, dar vor fi foarte bine pregatiti si sa explice sistemul iDrive, elementele de siguranta si dispozitivele de infotainment cu care este echipata masina. Dat fiind ca tehnologia avanseaza an de an, dotarile si echiparile super complicate, si totodata necesare, sunt din ce in ce mai greu de explicat clientilor. In locul unei experiente frustrante cu o dotare inteligenta dar greu de inteles, clientii vor primi explicatii complete despre modul in care functioneaza tehnologiile si despre beneficiile acestora.

Abordarea de tip Apple Store Genius Bar a fost implementata pentru prima oara in industria auto de catre Lexus.

Pe viitor ne asteptam ca la intrarea intr-un Brand Store clientul sa fie intampinat de angajati echipati cu tablete si aplicatii care nu vor prezenta doar configuratiile, ci vor oferi explicatii vizuale ale principalelor dotari si echipari ale masinii.

Ne asteptam ca acest concept sa fie implementat intr-o serie de magazine BMW si MINI. Primele piete pe care se va lansa conceptul de Future Retail, care vor include abordarea Product Genius, sunt Franta, Marea Britanie, China si Olanda.

[Sursa: Forbes si BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account