BMW M6 GT3 este testat în Spania

BMW M6 GT3

Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale.

Competiţii GT: program de testare pentru BMW M6 GT3 la Monteblanco
Săptămâna trecută, BMW M6 GT3, care a parcurs primii kilometrii la începutul lunii februarie, a fost supus unei sesiuni de teste la Monteblanco (Spania). Împreună cu piloţii oficiali BMW Lucas Luhr (Germania) şi Maxime Martin (Belgia), inginerii au continuat programul extensiv de dezvoltare cu prototipul modelului pentru competiţii GT. La Portimão (Portugalia), luni a început primul test comun la care vor participa toţi constructorii implicaţi în DTM. De asemenea, BMW M6 GT3 va fi din nou prezent pe circuit în Portugalia. Dominik Baumann (Austria), Jens Klingmann (Germania), Jörg Müller (Germania) şi Luhr se vor afla la volanul celui mai nou challenger BMW pentru cursele GT.

BMW M6 GT3

DTM: au fost confirmate numerele de start pentru sezonul 2015
Sezonul 2015 din DTM vine cu încă o noutate. Cu efect imediat, numerele de pe maşini nu vor mai fi atribuite în funcţie de echipa pentru care pilotează sportivul şi de clasamentul general al sezonului anterior. În schimb, fiecare pilot va participa cu un număr pe care şi-l va alege singur. Piloţii BMW din DTM au optat pentru următoarele numere: în calitate de campion en-titre, Marco Wittmann (Germania) va purta numărul 1 pe modelul Ice-Watch BMW M4 DTM. În cazul în care nu va mai fi deţinătorul titlului, el va avea numărul 11 pe maşină. Bruno Spengler (Canada) a ales numărul 7, care a fost numărul pe care l-a purtat în 2012 când a devenit campion DTM cu BMW Bank M3 DTM. António Félix da Costa (Portugalia) va pilot în 2015 cu numărul 13, Timo Glock (Germania) cu numărul 16, Augusto Farfus (Brazilia) cu numărul 18, debutantul DTM Tom Blomqvist (Marea Britanie) cu numărul 31, iar Maxime Martin (Belgia) cu numărul 36. Martin Tomczyk (Germania) a ales numărul 77 pentru BMW M Performance Parts M4 DTM.

BMW M6 GT3

DTM: revista Autosport a desemnat DTM ca fiind cel mai bun campionat de turisme din lume
Renumită la nivel internaţional, revista de motorsport Autosport a desemnat DTM ca fiind cel mai bun campionat de turisme din lume. Acest titlu este rezultatul unei analize a acelor competiţii de turisme de pe mapamond pe care revista le consideră a fi cele mai importante. Pe lângă DTM, Campionatul Mondial FIA de Turisme (WTCC), Cupa Europeană FIA de Turisme (ETCC), Campionatul de Turisme al Marii Britanii (BTCC), V8 Supercars din Australia, Super TC2000 din Argentina, Campionatul de Turisme al Scandinaviei (STCC) şi V8 Stock Cars din Brazilia au fost evaluate din punct de vedere al nivelului de spectacol, competiţiei, maşinilor, prestigiului şi diversităţii. DTM a obţinut calificative maxime în fiecare dintre categoriile competiţie, maşini şi prestigiu, astfel că s-a impus în faţa altor campionate la număr total de puncte.

BMW M6 GT3

DTM: Glock a concurat împotriva starurilor din bob la BMW Kart Challenge
Sponsorul principal BMW a deschis ediţia 2015 a Campionatului Mondial BMW FIBT de bob & skeleton de la Winterberg (Germania) cu un eveniment foarte special, plin de acţiune: înaintea competiţiilor din canalul de gheaţă, cei mai buni sportivi de bob din lume au avut şansa de a-şi măsura forţele într-un eveniment antrenant – şi nu doar unul împotriva celuilalt, ci şi împotriva unui profesionist al motorsportului. Pilot BMW în DTM, Timo Glock (Germania) s-a înfruntat cu campionul mondial Francesco Friedrich (Germania), campionul mondial de juniori Nico Walther (Germania), campionul olimpic Steven Holcomb (SUA), medaliatul olimpic Beat Hefti (Elveţia), câştigătorul Cupei Mondiale Oskars Melbardis (Letonia) şi numeroşi alţi boberi germani şi internaţionali. Pentru început, el le-a oferit câteva reguli şi sfaturi despre pista de karting, apoi a urmat sesiunea de calificări şi cursa de care Glock şi sportivii din disciplinele hibernale s-au bucurat. Friedrich, care a plecat de la Winterberg cu două medalii de aur în palmares, a declarat: „Nu sunt cel mai bun la karting, dar m-am distrat. Timo ne-a oferit câteva sfaturi bune, aşa că a fost foarte interesant. Când pilota înaintea mea, am reuşit să mă ţin după el pe parcursul a două-trei viraje, dar nu aveam nici o şansă când accelera”.

BMW M6 GT3

Trei întrebări pentru… Timo Glock

Timo, cât de mult te-ai distrat în cursa de karturi împotriva celor mai buni boberi din lume?
Timo Glock:
 Mult. După o pauză de iarnă foarte lungă, a fost distractiv să mă aflu din nou în spatele volanului. În plus, dacă priveai feţele boberilor după cursă, şi ei s-au distrat de această deconectare de la competiţiile lor din Campionatul Mondial. Pot spune că nu doar în boburi au o atracţie aparte pentru viteză şi direcţie precisă, ci este o calitate generală. Unii dintre ei au fost foarte rapizi în karturi.

BMW M6 GT3

Care sunt şansele să te vedem într-o coborâre cu bobul?
Glock:
 Mari pentru că mi-ar plăcea. Chiar mi-aş dori să pot încerca o coborâre cu bobul pe canalul de gheaţă. Maşina mea, Deutsche Post BMW M4 DTM, şi boburile echipei naţionale a Germaniei au acelaşi sponsor şi aceeaşi culoare distinctivă, galben. Fără îndoială, cooperarea strânsă dintre BMW şi Deutsche Post ar însemna ca acest lucru să fie posibil.

BMW M6 GT3

Cât de nerăbdător este să lucrezi cu BMW Team MTEK şi noul coechipier, Bruno Spengler, în DTM 2015?
Glock:
 Ca şi ceilalţi piloţi din DTM, mă bucur nespus vacanţa de iarnă s-a încheiat şi în cele din urmă pot face ceea ce îmi place cel mai mult: să pilotez o maşină de curse. În ultimele săptămâni, a fost distractiv să văd mulţi piloţi din DTM care au concurat online unii împotriva altora în simulatorul oficial „DTM Experience”. Poţi spune că deja suntem nerăbdători să revenim pe circuite. Noua organizare, cu Bruno pe post de coechipier, se anunţă foarte interesantă. De peste un deceniu este unul dintre cei mai constanţi piloţi din DTM, a câştigat titlul în 2012 şi aproape în fiecare sezon s-a clasat între primii cinci în ierarhia piloţilor. Va impune un standard foarte înalt pentru mine, dar cred că echipa şi cu mine vor fi capabili să beneficiem de experienţa lui. În cele din urmă, obiectivele noastre pentru cel de-al treilea an de colaborare este maximizarea potenţialului şi obţinerea celor mai bune rezultate.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account