Griot’s Garage a creat unicul M3 E30 break, după o rețetă proprie

SEMA Show dezvăluie anual proiecte cu adevărat unice. Ediția din această toamnă ne surprinde cu primul M3 E30 break, creat conform fanteziei Griot’s Garage.

Compania americană Griot’s Garage a atins coarda sensibilă a fanilor BMW E30 M3 prezentând o versiune break cu 2 uși a acestui model iconic, creată după o rețetă inedită, cu motor V8.
BMW nu s-a aventurat să ofere și o versiune break a modelului E30 M3. Dar asta nu împiedică pasionații să viseze și să-și transforme în realitate fanteziile. Mașina expusă de Griot’s Garage este la bază un E30 Touring din 1989. Dar scopul a fost crearea primului M3 E30 break. J-Rod & Custom s-a ocupat de operațiunea de transformare. Aici au fost înlăturate portierele de serie ale lui E30 și apoi au fost înlocuite cu portierele față provenite de la E30 coupe, care sunt cu 9 inci mai lungi.

m3 e30 break 2
Sursa foto: inmygarage.com
Sub capotă nu se află motorul cu patru cilindri în linie al lui M3. În schimb s-a preferat montarea unui V8 de 4 litri preluat de la un 540i din 1995, care a fost cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Modificările aduse motorului, precum și admisia și evacuarea sport au crescut resursele motorului până la peste 300 CP. Suspensiile Ground Control, barele antiruliu de dimensiuni mai mare și kit-ul de frâne Brembo sporesc abilitățile dinamice ale mașinii.
Estetic, caroseria respectă aspectul lui E30 M3, având aceleași spoilere și aripi evazate. Un element distinct este înlocuirea unui far cu priza admisiei. Look-ul clasic al mașinii este subliniat și de jantele aurii HRE de 17 inci.
Griot’s Garage este o companie specializată în produse și servicii de cosmetică și întreținere a automobilelor. Iar dacă le vizitați site-ul veți vedea că se dedică mașinilor de colecție și proiectelor custom. Iar așa-zis-ul M3 E30 break a fost creat ca să servească drept mașină rapidă de intervenție, în cazul în care un client are nevoie urgentă de o bibilire ca la carte a prețioasei sale mașini. Griot’s Garage vine în goană cu M3-ul break și transformă mașina într-un bibelou gata de expus la saloane auto cu ștaif. De aceea, interiorul M3-ului break a fost modificat și accesorizat conform necesităților. Adică a fost scoasă bancheta din spate, iar în locul ei s-a montat un raft pentru toate produsele de cosmetizare a unei mașini. În portbagaj se află un rezervor cu apă și un furtun, pentru o spălare la fața locului a vehiculului ce are nevoie de înfrumusețare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account