Nasser Al-Attiyah a obţinut a treia victorie de etapă în Raliul Dakar 2015

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul Mathieu Baumel (Franţa) rămâne reperul principal al ediţiei 2015 a Raliului Dakar. Echipajul aflat la comenzile unui MINI ALL4 Racing a câştigat şi etapa a şasea, a treia victorie la această ediţie. Al-Attiyah şi Baumel şi-au extins avantajul în clasamentul general al competiţiei şi acum sunt la 11 minute şi 12 secunde de cei mai apropiaţi rivali, echipajul De Villiers – Von Zitzewitz.

Etapa a şasea a fost una scurtă, dar plină de provocări. A fost caracterizată de două tipuri complet diferite de sol: prima parte a etapei s-a desfăşurat pe drumuri de macadam, spre finalul rundei trecându-se la un decor cu dune mari şi nisip foarte fin. Şi de această dată, navigaţia a stat la baza succesului.

Echipajul Joan „Nani” Roma (Spania) – Michel Périn (Franţa) a dovedit şi acum că deţine foarte bine secretele navigaţiei. Câştigătorii Raliului Dakar 2014 au recuperat mult în ultima parte a etapei de vineri, ocupând – la final – locul al treilea.

Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa) continuă într-un ritm constant pe probele Dakarului din acest an. Cei doi şi-au apărat cu succes locul al patrulea din ierarhia generală. Erik van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda), echipaj aflat la comenzile unui alt MINI ALL4 Racing, a fost şi el în Top 10, astfel că se menţine pe locul al şaselea la general.

P90171305_highRes

Fără îndoială, week-endul va aduce cea mai mare provocare a acestei ediţii a Dakarului. Conform noului regulament, participanţii au de parcurs etapele-maraton – două etape consecutive fără sprijin tehnic din partea mecanicilor sau a inginerilor. Astfel, fiecărei maşini îi este permis să transporte trei roţi de rezervă. Piloţii vor trebui să aibă grijă de cauciucurile de pe maşinile lor. Categoric, etapele-maraton vor fi decisive pentru rezultatul final al Dakarului din acest an.

Etapa a şaptea va duce caravana de la Iquique (Chile) spre nord-est, la Uyuni (Bolivia). Cei 321 de kilometri ai probei speciale se vor desfăşura pe drumuri montane de pe un platou înalt, aflat la altitudini de până la 3.900 de metri. Ca urmare a faptului că traseul este presărat cu numeroase intersecţii, navigatorii vor fi obligaţi să citească road-bookul cu mare atenţie.

Clasament general după etapa 6 (Top 6)
1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 19h30:44
2. De Villiers – Von Zitzewitz 19h41:56
3. Al Rajhi – Gottschalk 19h59:28
4. Holowczyc – Panseri (MINI ALL4 Racing) 20h31:37
5. Ten Brinke – Colsoul 20h35:07
6. Van Loon – Rosegaar (MINI ALL4 Racing) 20h37:27

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account