Pony va face disponibile 15 modele BMW i3 pentru business car sharing, iar BMW România a instalat o stație publică și gratuită de alimentare a mașinilor electrice

BMW România a inaugurat cea mai puternică staţie publică de încărcare pentru mașini electrice din București și va livra 15 modele i3 primei companii de car sharing din România.

BMW se bucură de succes cu propriul program de car sharing DriveNow în Europa, iar modelul i3 joacă un rol esențial pentru promovarea mobilității electrice în deosebi în mediul urban. Car sharing-ul este la început în România, la fel ca și utilizarea de mașini electrice sau disponibilitatea stațiilor de alimentare cu electricitate. Însă BMW România a făcut două anunțuri care prefigurează schimbări pozitive și eficiente.
Acum 3 săptămâni a fost inaugurată la Băneasa Business & Technology Park cea mai puternică staţie publică de încărcare electrică din București. Această staţie de încărcare de 50 kW este pusă gratuit la dispoziția tuturor utilizatorilor de mașini electrice. A costat 30.000 de euro, la care s-au adăugat 8.000 de euro pentru instalarea ei. De asemenea, stația este baza pentru un program-pilot de car sharing pentru angajații companiilor cu birouri în Băneasa Business & Technology Park, care au la dispoziție automobile BMW i3.
„Suntem încântați că instalarea acestei staţii a fost baza pentru dezvoltarea mai multor idei şi a deschis mai multe parteneriate interesante. Avem în plan ca în perioada următoare să lucrăm la instalarea şi altor staţii, cu focus pe zone urbane”, a declarat Dana Popescu, manager BMW i România.

Timp de trei săptămâni, programul-pilot de business car sharing a fost pus gratuit la dispoziția companiilor din Băneasa Business & Technology Park. În acest interval, peste 60 de angajați au făcut mai mult de 200 de curse folosind aplicația Get Pony, lansată de prima companie de car sharing din România, Pony Car Sharing.

Iar acum BMW România anunță că Pony Car Sharing va achiziționa 15 unități BMW i3 până la finalul anului 2016, aceste automobile urmând să fie disponibile prin aplicația Get Pony în Cluj-Napoca și București. Flota achiziționată va include atât versiuni electrice, cât și range extender.
Anunțul vine la un moment propice, având în vedere că BMW a lansat varianta cu baterie de 94 Ah a modelului i3. Cu această baterie BMW i3 poate ajunge la o autonomie de aproximativ 200 km în condus cotidian sau până la 300 km în regim de condus economic.

„BMW i3 s-a dovedit o alegere foarte interesantă pentru programele de car sharing din Europa de Vest şi Statele Unite. Prin programul DriveNow, mai bine de 150.000 de clienţi au avut posiblitatea să conducă electric, acoperind deja peste trei milioane de kilometri. Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Pony Car Sharing, care a dezvoltat un pachet de servicii modern, la nivelul celor oferite de BMW în alte părţi ale lumii”, explică Dana Popescu, manager BMW i România.

Serviciile de car sharing vor transforma nu doar modalitatea de utilizare și posesie a unui automobil, ci și modul în care producătorii de mașini vor vinde automobilele. Practic apare schema vânzării unei flote de automobile către o companie care oferă servicii de car sharing sau, după cum face și BMW deja, oferă servicii proprii de car sharing. La prima vedere acest serviciu poate fi comparat cu închiriatul clasic de automobile sau cu diversele forme de leasing. Însă car sharing-ul se distinge prin flexibilitatea superioară.

photoliu0999

Ce înseamnă car sharing-ul pentru companii și cât costă acest serviciu
„Vrem să oferim o alternativă la automobilele din flota proprie a companiilor. Obiectivul nostru este să asigurăm un cost lunar sub nivelul unei rate de leasing. În plus, avantajul este că sistemul nostru de aplicații oferă transparență, claritate şi flexibilitate. Considerăm că serviciul are potenţial de dezvoltare pentru Bucureşti şi luăm în calcul să construim formule asemănătoare şi pentru complexele rezidențiale de la marginea Bucureștiului. După orele de program şi în weekend mașinile vor putea fi folosite şi în sistem privat”, explică Demis Ghindeanu, unul dintre fondatorii Pony Car Sharing.
Concret, din septembrie 2016 serviciul Pony Car Sharing va fi disponibil pentru orice companie din București, folosindu-se o flotă de modele BMW i3 și Mini. Angajații companiei pot utiliza aceste mașini în timpul programului de lucru, pe baza contractului stabilit între Pony Car Sharing și compania respectivă. Dacă doresc să folosească mașinile în afara programului de serviciu, angajații vor trebui să plătească personal utilizarea acestora. Prețurile orientative pe care Demis Ghindeanu ni le-a menționat sunt de 15-20 de euro de la ora încheierii programului de lucru, până a doua zi la 9 dimineața. Iar pentru perioada de weekend (de exemplu, de vineri de la ora 18:00, până luni la 09:00), prețurile sunt estimate la 35-40 euro. În aceste prețuri sunt incluse taxe, asigurări (full Casco), costurile de întreținere ale mașinilor precum și combustibilul sau electricitatea consumate pentru deplasare. Așadar costul este raportat la timpul de utilizare, nu la consumul înregistrat.
Car sharing-ul este o alternativă pentru plătirea unui leasing pentru o mașină care poate nu este utilizată constant sau este condusă de angajați mai mult în interes propriu. Aplicația Get Pony oferă posibilitatea ca angajații să rezerve serviciul de car sharing în funcție de necesități.
Totodată, Pony Car Sharing intenționează să monteze stații de alimentare pentru modelele electrice în locațiile companiilor cu care va avea contract, dacă vor primi susținerea acestora. Astfel se va stabili și o rețea de stații unde mașinile pot fi lăsate, pentru a fi ulterior preluate de alți utilizatori.

Cât costă car sharing-ul pentru utilizatori privați
Pony Car Sharing are aproximativ 2.500 de persoane înscrise în sistemul aplicației Get Pony, iar în clipa de față compania oferă o flotă de 50 de automobile disponibilă în Cluj-Napoca.
Acestea sunt modele VW Up și smart fortwo pentru care prețul de utilizare pornește de la 1 leu/1 minut, respectiv 1,25 lei/1 minut. Costurile se reduc cu cât se circulă mai mult timp. De exemplu, tariful pentru 1 oră este de 50 de lei. Când se rulează cu viteze sub 15 km/h, prețul pe minut se reduce la jumătate. Desigur, ai putea spune că este mai scump decât un taxi, însă uneori poate nu vrei să mergi într-o mașină îmbâcsită. Iar la întoarcere să cauți alt taxi.
Puteți afla detaliile complete despre tarifele de car sharing și condițiile de utilizare accensând site-ul www.getpony.ro.

Comportamentul utilizatorilor Get Pony
Iulian Pădurariu, unul dintre fondatorii Pony Car Sharing ne-a oferit o serie de detalii interesante despre comportamentul serviciului car sharing, după experiența acumulată din toamna anului trecut până în prezent. În cele circa 16.000 de curse înregistrate s-au întâmplat în jur de 10 accidente. Principalii producători ai daunelor au fost tinerii cu vârste între 21 și 23 de ani. Cel mai serios a fost o daună totală cauzată de un tânăr care a mers cu mașina în stare de ebrietate după ce a fost în club. Un alt adolescent a folosit contul mamei sale și a condus mașina fără ca aceasta să știe. Dar a fost oprit de poliție pentru încălcarea unei reguli de circulație. Din aceste motive serviciul Pony Car Sharing nu mai este oferit și celor cu vârste între 21 și 23 de ani. Cei mai frecvenți utilizatori sunt cei cu vârste între 23 și 28 de ani.
Destui utilizatori de car sharing par să se atașeze de un anumit automobil, deși toate sunt modele identice. În baza de date se poate vedea că un utilizator a căutat să meargă mereu cu o singură mașină.
În Cluj-Napoca, mașinile rezervate prin aplicația Get Pony pot fi parcate gratuit în orice parcare publică. Iar clienții obișnuiți sesizează când un alt utilizator a lăsat mașina parcată neregulamentar și raportează la Pony trimițând o poză. În cazul acesta Pony Car Sharing penalizează utilizatorul cu 20 de lei pentru parcare neregulamentară. Respectul manifestat de majoritatea clienților este dovedit și de faptul că destui lasă mașina spălată și alimentată. În torpedou există un card de alimentare care poate fi folosit de orice utilizator. Dacă rezervorul conține mai puțin de 25% combustibil și realimentezi, Pony Car Sharing îți răsplătește gestul cu 20 de minute gratuite de călătorie (valabile în următoarele 30 de zile).

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account