Seria 5 vs Seria 7: o analiză între dorință și nevoie

Seria 5 vs Seria 7

Seria 5 vs Seria 7 este un comparativ foto între două dintre cele mai noi modele ale brand-ului german și își propune să scoată în evidență diferențele dintre motorizări, dotări și, mai ales, preț.

Seria 5 vs Seria 7 pune față-n față două modele care au destul de multe lucruri în comun, dar și suficient de multe lucruri care să le diferențieze. Până la urmă, alegerea unuia dintre ele depinde de preferințele și de adâncimea buzunarului tău. Tot ce putem noi să facem este să-ți prezentăm care sunt diferențele majore și care sunt asemănările dintre cele două modele, astfel încât să înțelegi că noul BMW Seria 5 nu este chiar în totalitate un Seria 7 mai mic.

Evident, vorbim despre două modele care se încadrează în clase diferite, care au dimensiuni diferite și care se adresează unui public țintă diferit. Cel puțin în teorie. Practic, noul BMW Seria 5 vine cu un design și cu o serie de dotări care te fac să pui alegerea unui Seria 7 sub semnul întrebării. Desigur, „noul 7” are însă multe de spus în plus față de fratele să ceva mai mic. Cel puțin în dreptul dotărilor de confort, al spațiului disponibil pentru locurile din spate, al disponibilității unei versiuni cu ampatament mai lung sau în cazul construcției efective. Fibra de carbon, suspensia pneumatică integrală sau sistemul multimedia pentru locurile din spate sunt doar câteva dintre atuurile Seriei 7. În schimb, Seria 5 promite o experiență mai plăcută pentru cel aflat la volan, dar și un preț mai bun atunci când vine vorba de achiziție. În cazul comparativului Seria 5 vs Seria 7 vom lua în calcul două motorizări echivalente, diesel, de 3,0 litri și echipate cu tracțiune integrală.

Seria 5 vs Seria 7

Seria 5 vs Seria 7: 530d xDrive vs 730d xDrive

De notat este faptul că ambele modele vin echipate în standard cu transmisie automată cu opt rapoare, iar xDrive-ul, deși opțional, va fi probabil preferat de marea majoritate a potențialilor clienți. Așa cum probabil știi deja, ambele modele dezvoltă 265 de cai-putere și 620 Nm. Normal, în cazul comparativului Seria 5 vs Seria 7 este evident că 530d xDrive va fi întotdeauna mai rapid decât un 730d xDrive. Astfel, în cazul sprintului 0-100 km/h, 530d xDrive are nevoie de 5,4 secunde, iar 730d xDrive de 5,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h pentru ambele modele, iar în cazul consumului diferențele sunt minore între cele două modele, cu un consum mediu minim de 5,0 l/100 km pentru 530d xDrive și 5,7 l/100 km pentru 730d xDrive.

Seria 5 vs Seria 7În cazul celor două motorizări, atât Seria 5, cât și Seria 7 oferă suficientă putere pentru ca tu să nu-ți faci griji niciodată că vei rămâne fără suflu. Totuși, în cazul prețului, diferențele sunt majore. Cu un preț de listă ce pornește de la 61.380 de euro, Seria 5 530d xDrive este cu peste 30.000 de euro mai ieftin decât un 730d xDrive. Totuși, această diferență este dată și de nivelul diferit de echipare al celor două modele, motiv pentru care, atunci când vrei să echipezi un Seria 5 la un nivel de echipare standard al unui Seria 7, această diferență de preț se reduce considerabil.

Seria 5 vs Seria 7: nivel de echipare și dotări opționale

Pe lângă o construcție care implică destul de mult plastic ranforsat cu fibră de carbon, noul Seria 7 vine în echiparea standard cu destul de multe lucruri în plus față de un Seria 5. De exemplu, suspensia pneumatică pe ambele punți, tapițeria din piele Dakota, controlul dinamic al amortizoarelor, camera video pentru mersul cu spatele, sistemul Driving Assistant, scaunele față reglabile electric, cu memorie și încălzite, aerul condiționat automat cu reglare pe patru zone, hayon-ul electric, funcția soft-close pentru portiere, sistemul de navigație Professional, head-up display-ul, serviciile BMWConnected Drive sunt doar câteva dintre dotările standard care se regăsesc pe noul Seria 7 și sunt, unele dintre ele, trecute pe lista de opționale în cadrul Seriei 5. Prin urmare, am încercat să configurăm noul 530d xDrive astfel încât să ajungă la un nivel de echipare similar cu cel al Seria 7.

Seria 5 vs Seria 7Cu un preț de 72.900 de euro, cu TVA inclus, pentru un 530d xDrive cu un nivel de echipare oarecum similar cu cel al unui 730d xDrive în dotarea standard, costul de achiziție pentru un Seria 5 crește destul de mult. Și asta fără să luăm în calcul suspensia pneumatică și alte dotări care nu sunt disponibile pentru Seria 5. Practic, diferența de preț în cazul comparativului Seria 5 vs Seria 7 se reduce la puțin sub 19.000 de euro.

Seria 5 vs Seria 7: care e concluzia?

Așa cum spuneam și la început, cele două modele se adresează, cel puțin teoretic, unui public țintă diferit. Însă, noi credem că există persoane care sunt puțin nehotărâte în a alege unul sau altul dintre cele două. Din punctul nostru de vedere, diferențele dintre Seria 5 și Seria 7 sunt majore, lucru scos în evidență și de diferența de cost în cazul prețurilor de pornire. Este destul de clar pentru toată lumea că Seria 7 oferă un plus major în cazul confortului, al rafinamentului și al tehnologiei disponibile, mizând mult mai puțin pe sportivitate. De cealaltă parte, Seria 5, deși beneficiază de dotări opționale oarecum similare cu cele ale Seriei 7, te face să scoți câțiva bănuți din buzunar pentru a beneficia de ce are mai bun BMW de oferit în cazul noului sedan. Dacă te afli în „ingrata” postură de a alege între cele două modele, trebuie să te gândești foarte bine ce vrei de la următoarea ta mașină. Cu o diferență de preț de 19.000 de euro pentru echipări similare, între Seria 5 și Seria 7 mai intră câteva vacanțe sau, de ce nu, un model clasic BMW sau o mașină mică pentru jumătatea ta mai frumoasă. Lucrurile nu sunt niciodată în alb și negru, așa că trebuie să te gândești foarte bine la ce anume îți dorești.

Seria 5 vs Seria 7Urmărește și testul nostru video cu noul BMW Seria 7 750Li xDrive:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account