Salonul auto de la Leipzig: Audi A1 – cel mai nou concurent al lui MINI

Prin prisma cifrelor de vanzari, Audi este cel mai mare competitor al BMW in Europa, astfel ca cele doua marci concureaza strans in multe segmente. Modelul entry-level A1, cel mai recent membru al familiei Audi, vizeaza acelasi public tinta ca si MINI, marca profitabila a celor de la BMW.

Audi prezinta A1 ca fiind prima si singura masina mica din segmentul premium, dar cu atatea componente pe care le are in comun cu ‚fratii’ sai VW Polo si Seat Ibiza, ne intrebam care este mesajul transmis de constructorul din Ingolstadt.

Ambele masini sunt atragatoare, si in timp ce MINI are avantajul unei baze de clienti loiale, Audi A1 aduce pe de alta parte cel mai recent limbaj de design al lor, si atrage mai multi clienti din randul tinerilor.

Audi-A1-Exterieur-AMI-2010-14

Din punct de vedere al pretului, ambele modele sunt competitive pe piata europeana: Audi A1 costa 34.690 Euro, in timp ce MINI Cooper are un pret de 35.90 Euro.

Unul din capitolele la care Audi straluceste de obicei este cel de design interior si calitatea materialelor, dar A1 distruge acest mit cu o serie de materiale plastice si componente din plastic. Unii ar putea argumenta prin faptul ca avem de-a face cu un model entry-level, care trebuie pozitionat la un pret competitiv, si cu asta nu putem fi decat de acord.

Audi-A1-Interieur-AMI-2010-07

Designul exterior ramane un subiect sensibil si subiectiv, si ca sa evitam sa primim eticheta de ‚fanboys’, ne vom folosi dreptul de a nu comenta nimic asupra acestui aspect. Dar un lucru trebuie mentionat: faptul ca cele doua limbaje de design exterior sunt destul de diferite, si cum am mentionat mai sus, Audi A1 tinteste catre o clientela tanara, mai aventuroasa si careia ii place designul mai stralucitor, in timp ce MINI prezinta acelasi design elegant, si totusi atragator si uimitor, care a facut din marca MINI una din cele mai bune investitii facute vreodata de BMW.

mini-cooper-s-2007_1600x1200

[Credit foto: BimmerToday]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account