BMW Seria 5 – cinci stele la noile teste de impact din USA

Primele rezultate ale noilor teste NCAP au fost anunţate de Administraţia Naţională pentru Securitatea Traficului pe Autostrăzi. Noua gamă BMW Seria 5 a fost unul dintre cele două modele recompensate cu calificativul general de cinci stele în primele teste de impact desfăşurate de Administraţia Naţională pentru Securitatea Traficului pe Autostrăzi după Programul de Evaluare a Automobilelor Noi (New Car Assessment Program / NCAP). Este încă un rezultat excepţional după ce BMW Seria 5 Sedan a primit 5 stele şi 100% pentru sistemele de siguranţă activă. În primăvară noul BMW Seria 5 marca o altă premieră importantă: primul crashtest BMW Seria 5 cu intervenţia automată a frânelor.

Noile criterii pentru sistemul de clasificare NCAP includ: teste mai exigente pentru impact lateral, utilizarea manechinelor de diferite dimensiuni pentru test de impact (acum se simulează şi o femeie adult de mici dimensiuni, precum şi un bărbat adult de dimensiuni medii), colectarea mai multor date, introducerea unui singur punctaj de apreciere generală şi evidenţierea sistemelor tehnologice de evitare a accidentelor precum controlul electronic al stabilităţii, avertizare la părăsirea benzii şi avertizare a coliziunii frontale.

„Performanţele pe care noul Seria 5 le-a obţinut în acest test exigent reflectă efortul de lungă durată pe care BMW îl are într-o abordare completă a siguranţei automobilelor care pune accent, în egală măsură, pe siguranţa activă şi pe cea pasivă”, a declarat Jim O’Donnell, preşedinte BMW of North America. „Acesta este motivul pentru care am lansat în premieră Sistemul de Protecţie a Capului în 1997 şi pentru care oferim Dynamic Stability Control (DSC), sistemul electronic de control al stabilităţii dezvoltat de noi, ca echipare standard la fiecare model BMW de pe piaţa din SUA cu începere de la gama de modele a anului 2000.”

Gama complet nouă BMW Seria 5 dispune de Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii), Blind Spot Detection (detectarea unghiului mort) şi Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go. De asemenea, este disponibilă funcţia Night Vision cu detectarea pietonilor, o altă premieră pentru BMW.

Fiecare model din gama BMW Seria 5 pentru anul 2011 este echipat cu BMW Assist care include un sistem îmbunătăţit Automatic Collision Notification (Notificare Automată a Accidentelor). Acesta, dezvoltat în colaborare cu William Lehman Trauma Center, contactează automat dispeceratul de urgenţe în cazul unui accident şi transmite şi date care ajută echipele de intervenţie cu privire la probabilitatea unor contuzii grave, obiectivul fiind pregătirea mai bună a salvatorilor.

O altă particularitate importantă de siguranţă pentru conducători în zonele cu climă rece este existenţa sistemului de tracţiune integrală xDrive creat de BMW, care acum este disponibil la modelele 535i şi 550i Sedan, precum şi la cele 535i şi 550i Gran Turismo.

[Sursa: BMW]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account