Mercedes-Benz CLS versiunea Estate – Un concurent pentru BMW Seria 5 GT

Potrivit revistei britanice Autocar, Mercedes-Benz are in plan lansarea unui rival pentru BMW Seria 5 GT si pentru viitorul Audi A7, constand intr-o versiune Estate a celei de-a doua generatii CLS. BMW Seria 5 GT a fost lansat anul acesta si a atras critici initial, atat din partea consumatorilor cat si a publicatiilor auto; intre timp curentul de opinie a devenit unul favorabil.

In martie 2009 colegii de la BMWBlog.com erau destul de increzatori sa spuna ca „BMW Seria 5 GT va urma acelasi drum ca si X6 si-si va gasi nisa proprie, si ca va domina acest segment. Seria 5 GT este prima masina de lux care ataca acea piata si care se poate stabili ca lider in acel segment, pentru a deveni un model de urmarit pentru celelalte firme concurente.”

Ei bine, la mai putin de un an distanta, concurentii BMW deja lucreaza activ la produse similare.

Mercedes-Benz-411010254514031600x1060

Conform aceleiasi reviste, o sursa din interior mentioneaza ca Mercedes-Benz vrea sa-si mareasca veniturile printr-o mai buna utilizare a platformelor existente, la fel cum BMW 5 GT imparte aceeasi platforma cu Seria 7 F01.

Noul Mercedes CLS estate cu patru usi va avea la baza o varianta usor modificata a platformei Clasei E. Cele doua modele vor avea in comun designul pana la marginea usilor din fata, dar versiunea estate va avea o linie a plafonului mult coborata, iar partea din spate va fi inclinata, asemanatoare conceptului ConceptFascination prezentat in 2008.

Avand nume de cod X218, versiunea CLS estate va fi produsa la fabrica Mercedes-Benz din Sindelfingen, incepand cu 2012.

Nu se cunosc inca variantele de motorizare, dar cei de la Autocar presupun ca noile propulsoare V6 si V8 cu turbocompresor vor fi incluse in gama.

Tinand cont si de modelul Audi A7 ce urmeaza sa fie lansat, nisa se va aglomera, dar pana la urma un pic de concurenta nu strica nimanui.

[Sursa: Autocar via BMWBlog.com]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account