BMW 635CSi tunat de Pișta.
În Ungaria nu sunt munți și dealuri, dar găsești BMW-uri restaurate frumos câte vrei.
Primul BMW Seria 6 s-a născut în 1976 ca succesor al modelului E9. Supranumit E24, acesta venea în trei versiuni – 2800CS, 3.0CS și 3.0CSi. În 1984 a apărut și BMW M6, care avea un motor împrumutat de la BMW M1, de 3,5 litri 24 valve și 286 CP. Deși este o mașină destul de rară, mai ales în versiunea M6 și CSi, iată că unii proprietari renunță la valoarea adăugată care vine odată cu restaurarea și adoptă un tuning care se potrivește foarte bine cu liniile originale ale caroseriei.
BMW-ul 635CSi din aceste poze superbe realizate de Peter Mosoni vine din țara vecină Ungaria și este un bun exemplu de restaurare și tuning care nu se calcă pe degete, ci se completează foarte bine. Este un model din anul 1979 culcat cu ajutorul unor suspensii pneumatice, apoi încălțat cu niște jante clasice în trei piese cu dimensiunile 9,65/11×18.
La partea de restaurare s-a lucrat mult la șasiu, care a fost curățat de rugină și revopsit, iar motorul a fost bibilit până ce s-au readus la viață toți cei 218 cai putere. Și pentru că un BMW cu diferențial face cerculețe mai frumoase, i-au adăugat și un din ăsta. Interiorul a fost mai mult restaurant și de asta nu ne plângem, dar scaunele au fost înlocuite cu unele de BMW E46. E bine că s-au oprit aici pentru că ideea de mașină clasică se pierde imediat ce ai început să înlocuiești volanul original cu un lanț rotund, ori când ai hotârât să-i bagi luminițe în schimbătorul de viteze.
Mai multe nu vă spunem, cuvintele-s de prisos. Vă lăsăm să vă uitați peste poze și să-i căutați nod în papură. Și dacă voi găsiți ceva în neregulă cu acest BMW 635CSi înseamnă că aveți ceva cu ungurii.