Nu se va produce niciun model “Hydrogen 7” pe baza actualei Seria 7

Intr-un interviu oferit revistei germane “Handelsblatt”, Klaus Draeger, carismaticul Director de Dezvoltare al BMW a declarat ca BMW nu va construi o flota de modele “Hydrogen 7” bazate pe modelele actuale ale Seria 7 (F01). Asta nu inseamna totusi ca programul de dezvoltare al masinilor pe baza de hidrogen se incheie aici, caci testarea si cercetarea vor continua mai departe, dar nu in mod public.

Dr. Draeger a declarat si ca nevoia de vehicule de test este mai redusa, si ca bugetul e mai scazut.

Strategia pe termen lung a BMW inca include masini bazate pe hidrogen si subiectul ramane de mare interes pentru BMW. Pe termen scurt, Grupul BMW nu vede existenta unei piete pentru hidrogen datorita lipsei infrastructurii si a lipsei existentei de statii de alimentare cu hidrogen.

bmw-hydrogen7

Draeger a mai spus in interviu ca BMW se va concentra pe reducerea emisiilor de CO2 ale motoarelor pe benzina si pe motorina, si ca el vede posibilitatea reducerii acestora cu pana la 15-20% pana in 2020.

Project i isi vede de drum, si cu ajutorul partii de program legata de masinile electrice, BMW are in vedere emisii de CO2 cu 25% mai scazute pana in 2020, ceea ce ar insemna atingerea unui nivel de 120g/km fata de 160g/km cat este nivelul actual. Uniunea Europeana vrea sa impuna constructorilor o limita de 95 g/km in 2020, dar companiile germane spera sa li se permita dereglementari.

[Sursa: Handelsblatt via BimmerToday]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account