BMW Group la ediţia 2018 a Conferinţei ONU pentru Schimbările Climatice de la Katowice
Cu ocazia Conferinţei ONU pentru Schimbările Climatice de la Katowice, Polonia, BMW Group a anunţat că centrele de producţie din Europa sunt deja aprovizionate cu energie electrică provenită 100% din surse regenerabile. Mai mult, BMW Group a subliniat că până în 2020 îşi va aproviziona toate centrele de pe mapamond cu electricitate provenită din surse regenerabile.
BMW Group s-a angajat să decarbonizeze sectorul transporturilor. Abordarea globală a BMW Group faţă de gestiunea energiei în timpul producţiei şi o strategie clară pentru creşterea numărului de modele electrificate la toate mărcile şi gamele de modele sunt o contribuţie importantă în această direcţie.
Parteneriatul între Conferinţa ONU pentru Schimbările Climatice şi BMW Group datează din 1992. După participarea continuă la conferinţele de climă COP cu începere din 2008, BMW Group joacă din nou un rol activ la COP 24. Anul acesta, conferinţa este prezidată de Guvernul Poloniei şi are loc la Katowice (Polonia), în perioada 3-14 decembrie 2018.
Forumul Inovaţiei Sustenabile 2018
La COP24, BMW Group este prezent în diferite evenimente şi formate, contribuind atât prin angajamentele sale, cât şi prin competenţă la discuţii şi prezentări privind dezvoltarea durabilă. Încă o dată, BMW Group şi-a asumat rolul de sponsor principal al Forumului Inovaţiei Sustenabile, care a avut loc la 9 şi 10 decembrie 2017. Ajuns la cea de-a noua ediţie, Forumul Inovaţiei Sustenabile (SIF) s-a impus ca cel mai important eveniment de sustenabilitate de la COP ONU, oferind principalilor factori de decizie din arena politică, lumea afacerilor şi societate – din sectoare şi industrii diferite – platforma perfectă pentru a discuta despre provocările dezvoltării durabile.
Accent pe cele patru fluxuri-cheie
Forumul s-a deschis cu o zi a inovaţiei pe patru fluxuri-cheie: Economie circulară, Mobilitate sustenabilă, Tranziţia în domeniul energiei şi Finanţarea pentru schimbările climatice.
În cadrul discuţiilor cu parlamentarii şi liderii de afaceri, precum şi cu ONG-urile, reprezentanţii BMW Group au susţinut importanţa implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) şi şi-au împărtăşit viziunile privind modul în care companiile precum BMW Group pot oferi soluţii pentru decarbonizarea sectorului mobilităţii.
De asemenea, BMW Group prezintă în zona expoziţională a Forumului rezultatele seriei de dialoguri cu părţile interesate „Oraşe în progres”, care a ajuns la destinaţia finală, Berlin, în luna octombrie. Anterior, evenimente au avut loc la Los Angeles, Melbourne, Shenzhen şi Rotterdam, accentul fiind pus pe schimbul de idei cu diferite părţi interesate implicate şi pe lansarea proiectelor iniţiale de colaborare. Dialogurile s-au concentrat pe modul în care mobilitatea va evolua în oraşele viitorului şi au explorat conceptele de mobilitate alternative. În toate cele cinci oraşe vizitate, principalele provocări evidenţiate de participanţi au fost congestionarea traficului, poluarea aerului şi lipsa spaţiilor de parcare. Părţile interesate şi-a împărtăşit aşteptările pentru ca BMW Group să ofere noi servicii de mobilitate pe lângă produsele şi serviciile existente, precum şi să aibă un portofoliu de produse în care să predomine automobilele fără emisii.