MINI Coupe Concept – dedicat plăcerii de a conduce

mini_coupe_concept_big_3100x1681-1900x1200

Exact acum 50 de ani, pe 26 august 1959, Mini era prezentat publicului pentru prima dată, o poveste unică de succes şi o oportunitate perfectă pentru designerii mărcii de a privi înainte fără a se abate de la valoroasa tradiţie a mărcii.

MINI Coupé Concept este o demonstraţie unică de design. Valori elementare ale mărcii sunt reinterpretate modern folosind tehnologii de ultimă oră. Prin acest model sportiv de două locuri ce urmează a fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt (17-29 septembrie 2009), MINI dezvăluie o perspectivă foarte atractivă asupra posibilei evoluţii a gamei de modele. Sursa de inspiraţie este un motiv caracteristic pentru fiecare model MINI: plăcerea de a conduce. MINI Coupé Concept reprezintă idealul unui automobil destinat a transforma orice călătorie într-o experienţă plină de adrenalină.

MINI Coupé Concept reuneşte o serie largă de caracteristici ce reflectă un stil sportiv pur. Oferind numai două locuri, respectă o filozofie orientată clar către reducerea semnificativă a maselor pentru un coupe deosebit de dinamic. Dimensiunile compacte, încărcarea perfect echilibrată a celor două punţi şi un centru de greutate foarte jos reprezintă punctul de plecare pentru a crea un model MINI cu o agilitate fără precedent.

Proporţii puternice şi un limbaj de design dinamic creează expresia pură a unei prezenţe sportive şi agile. Designul evocă scopul principal pentru care a fost construit acest model – plăcerea de a conduce.

Automobilul măsoară 371, 4 cm lungime, 168,3 cm lăţime şi 135,6 cm înălţime. Prin aceste dimensiuni şi proporţiile atletice, MINI Coupe Concept iese în evidenţă ca un model sportiv şi plin de forţă.

MINI Coupe Concept reprezintă un nou reper important în evoluţia mărcii, prezentat cu ocazia celei de-a 50-a  aniversări MINI. Prototipul preia valori fundamentale ale mărcii şi le amplifică prin design şi tehnologie. Automobilul beneficiază de tehnologiile EfficientDynamics care se regăsesc la MINI sub brandul MINIMALISM, pentru promisiunea de a oferi mai multă plăcere de a conduce cu emisii şi consum scăzute.

Prototipul este proiectat să folosească cel mai puternic propulsor disponibil pentru MINI în acest moment – 1,6 litri twin-scroll turbo, motorul care echipează acum modelele John Cooper Works. Cu o putere maximă de 211 cp şi un cuplu care urcă până la 260 Nm (280 Nm la Overboost pentru reprize scurte de acceleraţie maximă) MINI Coupe Concept este construit pentru a depăşi performanţa supremă a MINI John Cooper Works.

La interior, două timere Chronoswiss, plasate la stânga şi la dreapta turometrului, fac o legătură între era analogică a clasicului Mini şi era digitală MINI. Primul este un cronometru pentru măsurarea timpilor de circuit, cel de-al doilea este un ceas propriu-zis.

Accentele sportive se regăsesc constant în limbajul de design al modelului, la interior şi exterior.  Un alt prototip, prezentat cu 4 ani înainte de relansarea mărcii, arată că această filozofie a alimentat mereu inspiraţia desginerilor MINI. MINI Concept Monte Carlo a fost prezentat în 1997 – un model cu două locuri şi motor amplasat central.  O serie de elemente de design prefigurau noua gamă MINI. În acelaşi timp modelul evoca cele mai importante performanţe ale mărcii în sporturile cu motor – victoriile în prestigiosul Raliu de la Monte Carlo.

Popularitatea mărcii MINI a crescut constant, o dată cu portofoliul de modele. MINI a evoluat dincolo de restricţiile mobilităţii urbane, deschizând noi opţiuni de a câştiga noi grupuri ţintă. Manevrabilitatea agilă şi sportivă reprezintă cheia pentru a savura stilul autentic MINI în orice circumstanţă. Gama actuală de modele răspunde unui set de stiluri foarte variate. MINI, MINI Clubman şi MINI Cabrio, fiecare cu un caracter bine determinat, oferă o interpretare proprie a experienţei mărcii.  Şi acum, noul MINI Coupe Concept oferă plăcerea de a conduce în cea mai concentrată formă, printr-o construcţie ultra-uşoară.

Prin întreaga sa prezenţă,  maşina este desenată să inspire plăcerea de a conduce, dar oferă de asemenea un stil individual, tip MINI. Acestea sunt ilustrate nu numai de liniile exteriorul, dar şi prin designul interior conceput de la început pentru un condus sportiv.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account