BMW – partener auto al Jocurilor Olimpice si Paralimpice din Londra

JO 2012

BMW devine partener de prima clasa si sponsor auto exclusiv al Jocurilor Olimpice din 2012, ceea ce inseamna ca va pune la dispozitie circa 4.000 autovehicule cu emisii scazute de carbon.

Londra. Lordul Sebastian Coe, Presedinte al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice si Paralimpice din Londra (LOCOG) a anuntat recent ca BMW a devenit Partenerul auto al JO Londra 2012. BMW va furniza in jur de 4000 autovehicule necesare transportului atletilor, oficialilor, presei, echipelor operationale LOCOG, Comitetelor Olimpice nationale, Federatiilor Internationale de Sport, Comitetului Olimpic International si partenerilor de marketing.

Mai mult, BMW devine Partener al sustenabilitatii, venind in sprijinul angajamentul asumat de JO 2012 Londra de a oferi Jocuri cu “emisii scazute de carbon” si “pentru un climat sanatos”.

Ian Robertson, membru al comitetului de administratie al BMW AG, responsabil vanzari si marketing, a declarat: “Sustenabilitatea este un pilon de baza al afacerii noastre si ghideaza toate aspectele operationale. Acest fapt a dus la numirea noastra de catre Indexul de Sustenabilitate Dow Jones drept cea mai regenerativa companie auto, pentru al cincilea an consecutiv. Asadar avem o afinitate naturala pentru JO 2012 si angajamentul lor pentru emisii de carbon scazute si un climat sanatoasa”.

El a continuat: “Vedem acest parteneriat ca pe o oportunitate extraordinara, in urmatorii trei ani si pe viitor, de a ne concentra atentia pe gama noastra de autovehicule premium foarte eficiente din punct de vedere al consumului – si de asemenea sa aruncam o raza de lumina spre viitorul mobilitatii individuale. Acest parteneriat va fi o sursa de inspiratie pentru clientii, angajatii, dealerii si furnizorii nostri”.

LOCOG a stabilit tinte indraznete in ce priveste standardele de emisii de carbon si standardele europene pentru flotele de autovehicule. BMW va pune la dispozitie o flota de autovehicule care nu numai ca respecta standardul Euro 6 dar se incadreaza si in media maxima de 120g CO2/km stabilita de LOCOG. BMW este pe primul loc in industria auto in ce priveste tehnologia de reducere a emisiilor poluante, prin programul sau Efficient Dynamics.

Compania va furniza si autovehicule electrice ca parte din acordul sau pentru 2012.

Sebastian Coe, Presedintele LOGOG, a comentat: “Din punct de vedere operational, o intelegere pe partea auto este vitala pentru orice comitet de organizare, si sunt incantat sa avem BMW alaturi de noi. BMW impartaseste viziunea noastra de a organiza in 2012 Jocuri Olimpice sustenabile si va fi un partener valoros. Uram bun venit BMW in echipa si suntem nerabdatori sa lucram cu ei in urmatorii trei ani”.

Pe parcursul JO, vor fi puse si biciclete la dispozitia atletilor din Satul Olimpic si a membrilor staff-ului JO Londra 2012. De asemenea vor fi folosite motociclete BMW in diverse evenimente olimpice si paralimpice.

O parte din flota va avea facilitati pentru scaune cu rotile; totodata BMW va modifica o serie de autovehicule pentru uzul conducatorilor auto si pasagerilor cu dizabilitati.

BMW a investit peste 1 miliard lire sterline in Marea Britanie din 2000 si are peste 8000 angajati in sectoarele de productie, distributie si servicii financiare in Marea Britanie. Compania a creat peste 50.000 locuri de munca pentru servicii de suport, retele de furnizori si distributie prin dealeri. BMW va extinde de asemenea acordul si pentru marca MINI undeva in urmatorii ani, pana in 2012.

LOCOG si BMW impartasesc multe valori, care se constituie ca baza importanta a acordului de parteneriat. Angajamentul pentru fairplay, competitia sportiva si schimbul intercultural au fost intotdeauna elemente fundamentale ale sistemului de valori ale BMW – pe langa tema centrala a regenerarii.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account