BMW Group încă o dată alături de Noaptea Muzeelor
După participarea de succes de anul trecut, BMW Group este încă o dată alături de Noaptea Muzeelor. Parteneriatul se extinde acum dincolo de Bucureşti, la Cluj, o flotă de maşini MINI şi BMW fiind pusă la dispoziţia participanţilor pentru serviciul de taxi gratuit.
În 2011 MINI a deschis parteneriatul cu Noaptea Muzeelor, câteva sute de participanţi din Capitală având ocazia să participe la eveniment folosind serviciul de taxi gratuit cu modelele mărcii britanice. Acum parteneriatul continuă şi încă o dată MINI este prezent la Bucureşti pentru a asigura un transport cu stil între muzee pentru toţi doritorii.
Colaborarea se extinde pentru prima dată şi în afara Bucureştiului, la Cluj, unde de această dată BMW va susţine acest serviciu. Automobilele vor fi disponibile astfel în faţa principalelor muzee din cele două oraşe.
Atât BMW cât şi MINI au o tradiţie bogată în sprijinirea proiectelor culturale. Mărci premium, ambele oferă o experienţă unică a călătoriei, fiecare în stilul propriu. Agil şi manevrabil, MINI este maşina perfectă pentru navigarea rapidă în jungla urbană. Construit pentru plăcerea de a conduce, dar, în acelaşi timp, oferind şi o eficienţă remarcabilă, pentru a se integra perfect în aglomeraţiile urbane.
BMW Group a pregătit şi o altă surpriză. Completând un talon care se primeşte odată cu harta evenimentelor, participanţii la noaptea muzeelor se pot înscrie la o tombolă unde marele premiu îl reprezintă două biciclete MINI.
Proiecte culturale BMW şi MINI la nivel internaţional
De-a lungul ultimilor 40 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni au fost create de artistul Gerhard Richter special pentru foaierul sediului central al BMW Group din München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Mehta, Daniel Barenboim şi Anna Netrebko au colaborat cu BMW. De asemenea, compania a mandatat arhitecţi faimoşi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid şi Coop Himmelb(l)au să creeze designul unor importante clădiri şi uzine ale concernului. În 2011, BMW Guggenheim Lab – o iniţiativă globală a Fundaţiei Solomon R. Guggenheim, a Muzeului Guggenheim şi a BMW Group – a avut premiera la New York. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care se implică – aspect esenţial pentru lucrările artistice revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile majore într-o afacere de succes.
MINI se remarcă prin posibilităţile speciale de personalizare, ceea ce a făcut marca să devină un instrument de exprimare pentru artişti şi designeri, dar şi pentru posesorii care vor să conducă un model cu adevărat unic. Sunt faimoase modelele aparţinând designerului Paul Smith sau lui George Harrison, membru Beatles, sau cele create de designeri renumiţi precum Missoni, Ferré, Versace, Diesel, Mario Testino pentru seria de evenimente LifeBall.
MINI are o tradiţie bogată în dezvoltarea de proiecte şi asocierea cu muzee, expoziţii internaţionale şi galerii de artă din întreaga lume. Un astfel de exemplu este „MINI/Goethe-Institut Kuratorenresidenz Ludlow 38”, înfiinţat în 2011 pentru susţinerea tinerilor curatori şi pentru a da şansa unor tineri artişti germani să lucreze timp de un an la New York. Aceasta reprezintă o continuare a cooperarii de succes între MINI si Institutul Goethe. Cele două părţi au lucrat din 2008 la deschiderea galeriei „Ludlow38” în New York.
[Sursa: BMW]Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro