Muzică electronică şi maşini cu motoare electrice – BMW ActiveHybrid este maşina lui Jean Michel Jarre în România

001JMJ_BB

Dupa succesul obţinut la Bucuresti în 2008 (cand biletele s-au epuizat cu o luna inainte de eveniment), Jean Michel Jarre revine în România în cadrul turneului „2010”. Artistul va oferi o noua productie extraordinară prin care poate să împărtăşească publicului energia concertelor sale grandioase, alături de emoţia oferită de o reprezentaţie în sală.

Pentru a construi o experienţă incredibilă, Jarre a decis să introduca conceptul de “all-in-one-show”, integrând tehnologia de ultima generaţie de sunet, lumini şi efecte speciale pentru un rezultat remarcabil care poartă marca tehnologiei de ultimă oră. Jarre a imaginat un show ce concentreaza expresia semnaturii sale si a talentului extraordinar in a crea evenimente unice pentru un spectacol fără precedent.

BMW a pus la dispoziţia artistului în România două automobile care reprezintă cea mai înaltă tehnologie a mărcii – BMW Seria 7 ActiveHybrid şi BMW X6 ActiveHybrid – două automobile propulsate şi de energia electrică, pentru pionierul muzicii electronice.

Combinarea unor propulsoare electrice, cu motoare cu ardere internă ultraperformante oferă o experienţă extraordinară de a conduce automobile hibride. Modelele BMW sunt dedicate superlativelor – este vorba de cel mai puternic model hibrid oferit pe piaţă (BMW X6 ActiveHybrid, 485 CP) şi cel care oferă cel mai rapid sprint 0-100 km/h (BMW Seria 7 ActiveHybrid, 0-100 km/h în 4,9 secunde). Experienţa de înaltă performanţă oferită de cele două automobile este completată de o eficienţă de excepţie care rezultă într-o reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor de noxe la 15% în cazul modelului BMW Seria 7 şi 20% în cazul BMW X6.

Despre Jean Michel Jarre

Jean Michel Jarre este pionierul muzicii electronice şi un artist inovator care a încântat şi emoţionat milioane de oameni, doborând mai multe recorduri mondiale cu spectacolele de tip gigant. Muzica sa electronică şi reprezentaţiile unice au calătorit în toata lumea şi şi-au lasat amprenta în locaţii deosebite precum: Paris, Moscova, Beijing, Londra sau Piramidele Egiptului.

BMW şi implicarea în proiecte culturale

La nivel internaţional BMW a deschis implicarea în proiecte culturale de anvergură cu seria de lucrări „Roşu”, „Galben”, „Albastru” comandate artistului german Gerhard Richter în 1972. Acestea au fost folosite pentru inaugurarea noului sediu al mărcii – clădirea „Patru cilindri”, care poartă semnătura celebrului arhitect german Karl Schwantzer. Colaborările cu case de arhitectură de renume au fost continuate 30 de ani mai târziu, când Coop Himelb(l)au a creat BMW Welt şi Zaha Hadid noua fabrică BMW de la Leipzig.

Muzică clasică, design şi arhitectură şi artă contemporană, toate beneficiază de programul de sponsorizări culturale BMW la nivel intenaţional. O direcţie importantă este susţinerea tinerilor artişti prin premii precum cel al Galeriei Naţionale Berlin, „Prix BMW” prezentat la Paris Photo sau „Premio de Pintura” oferit de BMW împreună cu Corana Regală a Spaniei. Art Basel, Art Basel Miami Beach, the Frieze Art Fair din Londra sau FIAC Paris – BMW a susţinut sau susţine aceste evenimente ca sponsor şi cu servicii de VIP shuttle. La lansarea de noi modele, BMW a colaborat cu artişti contemporani de anvergură precum Joshua Davis, Rankin sau Robin Rhode, ultimul pentru prezentarea noului BMW Z4. Cel mai important proiect cultural al mărcii este seria de modele BMW Art Car. 16 automobile au fost deja personalizate de artişti contemporani precum Andy Warhol, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Jenny Holzer sau Olafur Elliason.

BMW România va continua seria de proiecte culturale în această vară. Unul dintre cele mai importante momente ale verii din acest punct de vedere va fi cea de-a doua ediţie a concursului de creaţie realizat împreună cu VisualArt.ro. Prima ediţie a contribuit deja la promovarea unor tineri artişti precum Sergiu Lazin (a cărui lucrare câştigătoare a generat afişul pentru concertele formaţiei Urma), Alexandru Mirea (care în urma proiectului BMW Cocori a fost contractat pentru realizarea de lucrări similare) sau Adrian Ignat (a cărui lucrare „Forms and Colours of Joy” decorează biroul BMW Group România).

[Sursa: BMW]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account