Randare: BMW Compact – Vehiculul BMW cu tractiune fata

Revista germana AutoBild a publicat pe coperta ultimului sau numar o randare a noului model BMW Compact. Se pare ca masina cu tractiune fata va fi lansata in 2013 si potrivit unor surse din interiorul BMW, randarea e destul de apropiata de designul final al masinii.

Modelul Compact reprezinta o masina de oras cu tractiune fata, realizata in viziunea celor de la BMW. Elementele de design proprii marcii BMW sunt aranjate astfel incat dau impresia unei idei total diferite a designului.

Forma masinii difera complet de clasicul MINI sau de formatul hatch in trei usi, cea mai apropiata masina existenta azi pe piata fiind poate Honda CR-Z.

Designerii au ales o infatisare tri-dimensionala mai clara. Nu mai utilizeaza liniile pentru a sublinia arcele rotilor si devine acum mai tri-dimensionala, caci e creata astfel incat sa fie vizibila cresterea latimii in partea spate. Designul a fost ales pentru a simboliza noua directie pentru BMW.

Stalpii A urmeaza directia aratata la conceptul Vision Efficient Dynamics si continua in jos spre aripa fata; partea spate are stopuri triunghiulare. Inclinarea plafonului in spate este cea tipica la un BMW.

Farurile clasice duble BMW sunt plasate usor unul sub altul, si ideea e ca lunminile de semnalizare sa fie direct sub luminile angel eyes. Partea frontala a masinii primeste o grila rinichi mai mica, din nou mult mai tri-dimensionata, caci partea frontala a masinii permite ca grila sa fie impinsa mai in spate.

BMW adopta tractiunea fata nu doar pentru a imbunatati cifrele legate de emisiile poluante, ci si pentru a crea o strategie profitabila, prin dezvoltarea unei noi platforme modulare care sa sustina atat modele MINI cat si BMW.

Tractiunea fata reprezinta o parte componenta a strategiei care ajuta viitoarea generatie MINI si versiunile sale viitoare sa devina mai profitabile si mai eficiente pentru BMW din punct de vedere al costurilor.

Ne asteptam sa vedem un concept BMW Compact in anul 2012.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account