Designul BMW GINA Light Visionary este aplicat la casele low-cost

BMWBlog Romania va aduce in fiecare zi cele mai unice si interesante articole din lumea BMW, dar cel pe care o sa il postez acuma este unul dintre cele mai interesante subiecte despre care am scris in ultimele luni.

Un articol aparut in  NY Times vorbeste despre seful de la BMW design,  Chris Bangle si despre conceptul GINA Light Visionary care a fost anuntat anul trecut. Probabil ca aveti impresia ca este un alt articol despre cele mai interesante concepte BMW, dar de data asta este diferit.

Domnul Bangle a petrecut un semestru la prestigioasa Universitate Harvard si a predat impreuna cu un arhitect german din Berlin, Frank Barlow, un curs in care studentii au aplicat la casele low-cost tehnologiile si filozofia ce stau in spatele conceptului GINA Light Visionary.

480-gini-housing

O interpretare a unui proiect al lui Ignacio Gonzalez Galan.

„Automobilul, la care s-a gandit domnul Bangle, a ajutat la conturarea peisajului suburban. Clasa a intrebat daca ideile pentru reinventarea automobilului ar putea sa ajute la reinventarea caselor suburbane. Scopul este sa dezvoltam concepte pentru casele viitorului bazate pe o tehnologie a unui material elastic, lucru care va fi o provocare pentru arhitectura statica si cu elemente fixe.”

Dupa cum era de asteptat, raspunsul si numarul studentiolor interesati in acest curs, a fost coplesitor de mare.

Aici este tot articolul, si va las sa il cititi, dar nu inainte de cita ceva din ceea ce a spus domnul Bangle.

El a spus ca a fost uimit de varietatea conceptelor. „Era un concept al unei case, care incepea sa se mareasca daca proprietarul ei avea prea multe lucruri in ea.”, a declarat designerul de la BMW.

Foarte bun PR pentru BMW si o foarte buna maniera de a-si extinde orizonturile si de a inova.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account