Gerovital
Gerovital
Gerovital

BMW M8 GTE obține un loc cinci în cursa de debut din FIA WEC

BMW M8 GTE a debutat în weekendul ce tocmai a trecut în campionatul FIA WEC, pe legendarul circuit de la Spa-Francorchamps. În mâinile piloților António Félix da Costa (POR) și Tom Blomqvist (GBR), mașina cu numărul 82 a echipei BMW Team MTEK a reușit un notabil loc cinci în clasa GTE Pro.

În același timp, echipajul Martin Tomczyk (GER) – Nick Catsburg (NED) a trebuit să se mulțumească cu un modest loc 8 în clasă datorită timpului pierdut la boxe în prima parte a cursei de șase ore din Belgia.

Jens Marquardt (Director BMW Motorsport):
“Noul BMW M8 GTE și-a primit botezul în prima cursă a campionatului FIA WEC, la Spa-Francorchamps. Interesul manifestat cu privire la debutul BMW în WEC cu noua mașină a fost uriaș. Este impresionat să vezi o primire atât de caldă din partea fanilor și a tuturor concurenților. Locul 5 obținut de mașina cu numărul 82 reprezintă pentru noi un început solid. Cea de-a doua mașină a pierdut timp în timpul unui pit stop din prima parte a cursei, datorită circumstanțelor – exact atunci când safety-car-ul a ieșit pe circuit. Cu experiența acestei curse, ne focusăm pe cursa de 24 de ore de la Le Mans. Cu siguranță acolo vom avea parte de un spectacol și abia așteptăm să ne afisăm la start.”

Ernest Knoors (Director echipă BMW Team MTEK):
“Cred că a fost un weekend cu bune și rele, dar ne așteptam la asta având în vedere debutul mașinii în campionat. Privind obiectiv, am terminat cu ambele mașini pe poziții notabile, fără probleme tehnice. Echipa din Munchen a făcut o treabă foarte bună în dezvoltarea mașinilor, iar echipa s-a prezentat la Spa în cea mai bună formă. Sunt multe de învățat, dar pornim cu un moral extrem de ridicat.”

Cursa de şase ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) a deschis „Supersezonul” 2018/2019, alcătuit din opt etape, din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă. De-a lungul acestui „Supersezon”, BMW M8 GTE va concura de două ori în cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa), în 2018 şi 2019, BMW Team MTEK fiind responsabilă pentru cele două maşini.

Descoperă colecția de accesorii BMW Motorsport:

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account