Confirmare: BMW Z4 GTE va concura in ALMS in 2013

BMW isi va continua implicarea in campionatul American Le Mans Series si in anul 2013. Doar ca de aceasta data masinile de curse M3 GT vor fi inlocuite cu Z4 GTE, succesor al roadsterului BMW Z4 GT3, care a avut un mare succes in campionatele GT3.

In cadrul festivitatilor anuale de incheiere a sezonului competitional, directorul BMW Motorsport Jens Marquardt, a confirmat stirea pentru SPEEDTV.

“Aceasta schimbare de model demonstreaza ca ne concentram pe BMW Z4 si vedem masina ca pe un model GT complet,” a declarat Jens Marquardt. “BMW Z4 GT3 a avut un mare succes pe scena campionatelor GT3 in ultimii ani, si si-a demonstrat capabilitatea de a castiga cursele. Sunt increzator ca si acest model va juca un rol important ca masina GTE in ALMS.”

GTE va debuta la etapa de 12 ore de la Sebring, in martie anul viitor.

BMW Z4 GTE inlocuieste modelul de succes M3 GT, care a inregistrat o serie de victorii in campionatele GT in cei trei ani de participare, inclusiv titlul pentru piloti, echipa si titlul pentru constructor in 2011. Partenerul BMW in ALMS este echipa Rahal Letterman Lanigan Racing.

Nu se cunosc prea multe detalii despre Z4 GTE, dar testele vor incepe in primele luni ale anului viitor.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account