DTM 2016: Un nou design al mașinilor

DTM 2016

Şi anul acesta, BMW Motorsport abordează sezonul DTM 2016 alături de parteneri premium puternici. O simplă privire asupra designului modelelor BMW M4 DTM şi nu ai cum să confunzi aceşti parteneri. Cu toate acestea, faţă de anul trecut s-au făcut o serie de modificări asupra combinaţiei dintre pilot şi partenerul premium.

Centenarul BMW Group şi al mărcii BMW va juca rol important şi în DTM 2016. Pentru a marca acest centenar, Martin Tomczyk (Germania) va concura cu numărul 100 pe modelul său BMW M Performance Parts M4 DTM. „Sunt doar două numere pentru care aş schimba numărul 77 pe care îl folosesc: numărul 1 care aparţine campionului DTM şi numărul 100 pentru a marca centenarul BMW”, a spus Tomczyk. „Este o mare onoare pentru mine să sărbătoresc a 100-a aniversare a BMW cu numărul 100 pe maşina mea. BMW M Performance Parts M4 DTM în culorile tradiţionale BMW Motorsport se potriveşte perfect pentru acest omagiu. Voi face tot ce pot pentru a obţine cât mai multe rezultate bune cu acest număr.”

DTM 2016

În timp ce Tomczyk va evolua pe circuit în sezonul DTM 2016 cu un nou număr pe maşină, dar cu acelaşi partener premium ca şi în anii anteriori, Tom Blomqvist (Marea Britanie), António Félix da Costa (Portugalia) şi Marco Wittmann (Germania) vor purta noi culori în sezonul care urmează. Aşa cum s-a anunţat în urmă cu câteva zile, Wittmann va pilota acum Red Bull BMW M4 DTM. „Sunt încântat că voi reprezenta culorile Red Bull în 2016”, a spus Wittmann. „Red Bull susţine numeroşi sportivi de calibru într-o gamă largă de sporturi diferite – pretutindeni în lume. Sunt foarte mândru să fac parte din acest grup.”

P90211853_highRes

Acum, Blomqvist va evolua pe circuit sub culorile Ice-Watch. El a obţinut prima sa victorie din DTM în anul de debut, 2015, şi a fost cel mai bun debutant al anului. „Cred că designul Ice-Watch mi se potriveşte”, a spus Blomqvist. „Cu designurile fresh ale ceasurilor pe care le produce, brandul se adresează oamenilor tineri ca mine. Categoric, sper să fiu capabil să urmez succesul pe care l-a avut predecesorul meu, Marco Wittmann. În fond, acest design al maşinii i-a purtat noroc.” În cele 18 curse ale sezonului DTM 2016, Félix da Costa va concura cu BMW M4 DTM. Asemenea lui Blomqvist, pilotul portughez a sărbătorit şi el, în 2015, obţinerea primei victorii în DTM. „Am fost mândru să port culorile Red Bull şi vreau să le mulţumesc băieţilor pentru timpul fantastic. Designul noii mele maşini este şi el fascinant – şi, după rezultatele impresionante ale lui Tom Blomqvist în 2015, este sinonim cu o poveste de succes în DTM, la care sunt nerăbdător să contribui şi eu în acest sezon”, a declarat Félix da Costa.

DTM 2016

Ceilalţi piloţi BMW în DTM vor aborda cele 18 curse din acest an cu designurile familiare ale maşinilor. Bruno Spengler (Canada) revine în BMW Bank M4 DTM de culoare neagră. „De la câştigarea titlului DTM în 2012, „Bestia Neagră” mi-a devenit şi mai dragă”, a spus Spengler. „Sunt foarte încântat că pot continua colaborarea cu un partener deosebit precum BMW Bank.” Noul său coechipier la BMW Team MTEK, Augusto Farfus (Brazilia), începe noul sezon în culorile Shell pentru al doilea an consecutiv. „2015 a fost primul meu an ca pilot al Shell BMW M4 DTM. Împreună ne-am bucurat de succese şi de evenimente magnifice. Cu două pole position şi două clasări pe podium, lucrurile au mers bine şi din punct de vedere sportiv. Cu toate acestea, trag speranţă că 2016 va fi anul primei mele victorii cu Shell BMW M4 DTM. Este fantastic să încep un nou sezon alături de Shell”, a declarat Farfus.

DTM 2016

Timo Glock (Germania) continuă să piloteze DEUTSCHE POST BMW M4 DTM. Aceasta înseamnă că acest parteneriat de lungă durată intră într-o nouă fază. „Deutsche Post m-a susţinut de mulţi ani”, a spus el. „În acest interval, o legătură puternică s-a format, conexiune care merge dincolo de relaţia standard dintre pilot şi sponsor. Aştept cu nerăbdare un nou an împreună în DTM 2016.” Maxime Martin (Belgia) va participa la cel de-al treilea sezon al său în DTM cu SAMSUNG BMW M4 DTM. Până acum, el a câştigat două curse şi în fiecare an a ocupat locul al şaptelea în clasamentul piloţilor. „Culorile SAMSUNG mi-au adus noroc în trecut, aş că este de bun augur că voi participa din nou cu acest design şi în 2016”, a spus Martin. „SAMSUNG este o companie inovatoare care se potriveşte cu BMW Motorsport. Fără îndoială, obiectivul meu este să obţine mai multe victorii şi clasări pe podium.”

DTM 2016

Sezonul DTM 2016 debutează pe 6-8 mai cu etapa tradiţională de deschidere de la Hockenheim. Calendarul va include şi în acest an nouă week-enduri, fiecare cu câte două curse. Competiţia poate fi urmărită în România pe canalele DigiSport.

Urmărește și testul nostru video cu BMW M4 Coupe pe Transfăgărășan:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account