Livrările BMW Group au crescut în primele trei trimestre din 2018

În primele trei trimestre ale anului, BMW Group şi-a extins livrările la nivel mondial cu 1,3% (1.834.810 unităţi), în ciuda situaţiei dificile continue de pe mai multe pieţe de vânzări majore. Vânzările din septembrie, o lună afectată de competiţia intensă din Europa, au scăzut cu 0,8% (237.781) – compania a continuat să-şi urmeze politica de prioritizare a creşterii profitabile.

„În faţa combinaţiei de provocări excepţionale, am reuşit un rezultat constant al vânzărilor”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. „În Europa, trimestrul al treilea a fost afectat semnificativ de distorsiunile pieţei cauzate de introducerea noii proceduri de testare WLTP la începutul lunii septembrie. Aşa cum am planificat din timp pentru trecerea la WLTP, aproape toate modelele noastre actuale sunt aprobate pentru standardul WLTP şi sunt disponibile pentru livrare”, a continuat Nota. „Un aspect pozitiv al performanţelor noastre de vânzări continuă să fie creşterea automobilelor electrificate. Septembrie a fost cea mai bună lună singulară din istorie în ceea ce priveşte vânzările de automobile electrificate, cu vânzări mai mari cu peste 40% faţă de anul anterior, astfel că ne meţinem ritmul pentru a ne îndeplini obiectivul de 140,000 de modele electrificate până la finalul anului”, a concluzionat Nota.

În septembrie, livrările de automobile BMW i, BMW iPerformance şi MINI Electric au totalizat 14.559 de unităţi la nivel mondial, o creştere de 35,0% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cel mai mare total lunar din istorie pentru modele BMW Group electrificate. Vânzările pentru acest an au ajuns la 97.543 de unităţi (+42,0%), ceea ce confirmă din nou poziţia BMW Group de principal furnizor global al mobilităţii electrificate premium. De la lansarea pionierului BMW i3 în 2013, în total au fost livrate clienţilor peste 313.000 automobile BMW Group electrificate. În cadrul Salonului Auto de la Paris au fost prezentate noile BMW i3 (120 Ah) şi BMW i3s (120 Ah), cu capacitate extinsă a bateriei la 120Ah. Ambele variante i3 oferă acum o autonomie crescută cu 30%, ceea ce înseamnă că în utilizate practică zi de zi au o autonomie de 260 km*. Compania îşi propune ca până în 2020 să vândă peste o jumătate de milion de maşini electrificate. Până în 2025, BMW Group va avea cel puţin 25 de modele electrificate în portofoliu, 12 dintre acestea urmând a fi automobile integral electrice.

* Date bazate pe măsurătorile de autonomie ale BMW în trafic cotidian, utilizând un profil de condus urban, temperatură exterioară de 20°C, încălzire/aer condiţionat, precondiţionare, mod de condus COMFORT. Autonomia depinde de diverşi factori, în special: stilul de condus, caracteristicile traseului, temperatura exterioară, precondiţionarea.

Marca BMW a putut să obţină o creştere a vânzărilor atât pentru acest an, cât şi pentru luna septembrie, în ciuda unui mediu extrem de competitiv în Europa şi incertitudinea clienţilor cauzată de recentele schimbări în regimul tarifat de pe mai multe pieţe majore. În total, 200.710 (+0,8%) automobile BMW noi au fost livrate clienţilor în septembrie, ceea ce a dus totalul primelor trei trimestre ale anului la 1.566.216 (+1,9%). O gamă de modele a contribuit la creşterea vânzărilor din acest an, inclusiv BMW Seria 5 (286.180/+14,9%) şi BMW X3 (132.478/+15,3%). Datorită localizării X3 la începutul acestui an în China şi Africa de Sud, pe lângă producţia în SUA, livrarea acestui model a fost crescută semnificativ pentru a face faţă cererii ridicate din partea clienţilor din lumea întreagă.

La MINI, vânzările au scăzut în primele trei trimestre, livrările către clienţii de pe mapamond totalizând 265.935 automobile (-2,0%). Livrările MINI în septembrie au fost mai mici cu 9,2% (36.731) întrucât marca s-a concentrat pe profitabilitate într-o piaţă extrem de competitivă.

În primele trei trimestre din 2018, vânzările Rolls-Royce Motor Cars au fost mai mari cu 13,5% (2.659) faţă de perioada similară a anului trecut. Cererea pentru toate modelele Rolls-Royce, inclusiv variantele Black Badge ale Dawn, Ghost şi Wraith, rămâne una ridicată la nivel mondial. Compania se pregăteşte ca la începutul anului 2019 să facă primele livrări ale modelului Rolls-Royce Cullinan. Lista de comenzi pentru noul model cu tracţiune integrală este una consistentă, care acoperă mare parte din anul viitor.

Vânzările BMW Motorrad rămân la acelaşi nivel foarte ridicat ca şi anul trecut. Per total, 126.793 (-0,8%) de clienţi au intrat în posesia unei motociclete noi sau a unui maxiscuter nou pe parcursul primelor trei trimestre ale anului. În septembrie, 14.124 (+0,2%) unităţi au fost vândute pe mapamond.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe

Toate cele trei pieţe de vânzări majore s-a confruntat recent cu un mediu neobişnuit de competitiv din cauza diferitelor motive. În Europa, trecerea la certificarea WLTP la începutul lunii septembrie a dus la distorsiuni semnificative ale pieţei pentru trimestrul al treilea. Totodată, discuţiile actuale privind schimbările de tarife în China şi SUA au avut ca rezultat anumite incertitudini ale clienţilor pe numeroase pieţe pe parcursul trimestrului al treilea.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account