Galerie foto: Conceptul BMW Vision EfficientDynamics expus la BMW San Francisco

Intr-un mod cu totul neasteptat, BMW a expus la showroomul unui dealer din San Francisco conceptul fascinant BMW Vision EfficientDynamics. La acest moment nu exista prea multe detalii, dar se pare ca la fata locului a fost prezent insusi Adrian von Hooydonk, Director de design al BMW.

Conceptul BMW VED a debutat anul trecut la Salonul auto de la Frankfurt si este privit ca unul din cele mai incitante exercitii de design realizate de BMW in ultimii ani. Caracterizat printr-o infatisare exclusivista si respirand inovatie, capabil de viteze mari si cu un design futurist, conceptul BMW VED este un hibrid cu doua usi ce poate atinge 100 km/h pornind de pe loc in doar 4,8 secunde si consuma mai putin carburant decat Toyota Prius. Este la fel de rapid ca Porsche 911, dar poarta emblema EfficientDynamics.

Motorul turbodiesel cu trei cilindri este amplasat median/spate iar al doilea motor electric sta intre motorul turbodiesel si cutia DCT cu sase rapoarte. Motorul turbodiesel de 1.5 litri produce 163 CP si un cuplu maxim de 290 Newton-metri. Motorul electric amplasat pe puntea spate produce 33 CP continuu (pana la un varf de 51 CP) si un cuplu maxim de 290 Newton-metri.

Motorul electric sincron plasat pe puntea fata produce constant 80 CP. Un plus de putere de pana la 112 CP este disponibil timp de 30 secunde, sau de pana la 139 CP timp de 10 secunde. Cuplu total: 220 Newton-metri.

Conceptul BMW VED a prezentat pentru prima oara tehnologia de tip “layering”, aplicata atat la designul exterior cat si la cel interior. Directorul de design BMW Adrian von Hooydonk spune ca suprafetele rezultate in urma aplicari acestei tehnologii, “layered surfacing”, creeaza o infatisare mai unitara si mai armonioasa si optimizeaza fluxul de aer.

Cei doi designeri talentati responsabili de BMW Vision EfficientDynamics Concept sunt Mario Majdandzic, pentru Design Exterior si Jochen Paesen, pentru Design Interior.

Se zvoneste ca acest concept fascinant va servi ca punct de plecare in proiectarea unei masini de curse eco ce va fi lansata in 2013.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account