Saptamana viitoare va fi gata primul BMW Seria 1 ActiveE din productia de serie

BMW Seria 1 ActiveE va fi prezentat oficial la Salonul auto de la Geneva din martie 2011, dar primul model de serie va fi produs saptamana viitoare. Potrivit sursei BMW Scott27, compania va fi in curand pregatita sa accepte cereri pentru programul pilot ce va debuta in aceasta vara.

Pentru a obtine mai rapid si mai eficient feedback, BMW a lansat si un forum pentru viitorii proprietari de ActiveE dar si pentru public. Iata adresa forumului, potrivit echipei din spatele proiectului ActiveE: bmwactivatethefuture.com.

BMW va prezenta si aplicatia pentru iPhone denumita „BMW EV Mobile Application”, ce va permite soferilor de masini non-electrice sa ia o decizie informata despre modul in care BMW Seria 1 Coupe ActiveE satisface cerintele lor de rulare.

BMW va oferi in SUA cel putin 450 masini ActiveE in cadrul unui program pilot asemanator celui realizat cu modele MINI E, lansat acum doi ani.

Vor fi incluse metropole precum New York si Los Angeles, dar si zonele metropolitane ale oraselor San Diego, San Francisco, Sacramento si Boston.

Primele detalii despre BMW ActiveE au fost prezentate odata cu aducerea Concept ActiveE la Salonul auto de la Detroit in ianuarie 2010. Avand la baza caroseria lui BMW Seria 1 coupe, modelul e echipat cu un nou tren de rulare electric, si o serie de baterii ltiu-ion dezvoltate in cooperare cu SB-LiMotive. Masina ofera spatiu pentru patru persoane si un portbagaj de 200 litri.

Acceleratia 0-100 km/h este de aproximativ 8.5 secunde. Viteza maxima atinsa este limitata electronic la cca. 145 km/h.

Trenul de rulare electric se alimenteaza cu noul sistem avansat de baterii litiu-ion dezvoltat de BMW in cooperare cu partenerul SB LiMotive special pentru BMW Concept ActiveE. Acesta permite o autonomie de aproximativ 160 km pentru uzul zilnic. Un sistem inteligent de management al bateriilor permite aceasta autonomie indiferent de conditiile climatice externe. In plus, perioada de incarcare pentru bateriile litiu-ion este foarte scurta, de circa 3 ore, prin alimentare la o sursa de electricitate de 50 amperi la 230/240 volti. Sistemul electric de rulare nu produce emisii de CO2, este puternic si compact.

Bateriile litiu-ion de la conceptul BMW ActiveE au propriul lor lichid de răcire şi un sistem inteligent de gestiune a acumulatorului, ceea ce reprezintă elementele de bază atât în sporirea capacităţii de stocare, cât şi a durabilităţii celulelor. De asemenea, aceste sisteme asigură o rază lungă de acţiune independent de condiţiile climaterice externe.

In urmatoarele saptamani vor fi disponibile mai multe informatii si fotografii.

[Sursa: GCF ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account