BMW 550i GT – prezentare exclusiva

Saptamana trecuta, cei de la High Motor au avut ocazia sa participe la o prezentare exclusiva a modelului BMW Seria 5 Gran Turismo. Modelul de varf, BMW 550i GT, a fost prezentat la Ambasada Germaniei din Madrid, Spania.

Am aflat mai demult ca inainte de a trimite masina catre dealeri, BMW o va prezenta in cadrul unor evenimente pentru clientii si companiile ce vor sa-si inoiasca flota de autoturisme.

p6040230

Pentru a face acest eveniment si mai interesant, BMW l-a adus si pe designerul BMW Seria 5 GT, Christopher Weil, ce a facut o prezentare a procesului de dezvoltare. Conform cu declaratiile lui Weil, dezvoltarea acestui model a inceput cu trei ani in urma si a implicat sase echipe care au desenat mai multe schite. Doar trei echipe vor fi alese, dar procesul de selectie este destul de dificil, pentru ca trebuie luata in considerare evolutia auto din urmatorii trei ani.

Pornind la drum cu cele 3 schite selectate, BMW a inceput sa lucreze la ele independent. Primul pas a fost sa dezvolte un model din material flexibil, pentru a-l putea redesena ulterior mult mai in detaliu. In acel moment BMW a avut trei modele de trei dimensiuni diferite.

Ulterior unul dintre ele este eliminat si munca va continua la celelalte doua „finaliste”. Intr-un final se alege designul castigator, si cateva modele sunt produse pentru testare.

Atat BMW X1 cat si Seria 5 GT vor fi lansate oficial la Leipzig pe 23 iunie. In USA, BMW 550i GT va fi disponibil din toamna si va avea un pret de pornire intre 65.000 si 70.000 USD.

[Sursa: HighMotor ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account