BMW continuă dezvoltarea tehnologiei fuel cell pentru viitor

Constructorul german crede în continuare în tehnologia fuel cell, primul model propulsat de această tehnologie urmând a-și face debutul pe piață în 2022.

Conform lui Matthias Klietz, șeful departamentului de soluții alternative pentru propulsie din cadrul BMW Group, tehnologia fuel cell va permite lansarea unui model în anul 2022. Din păcate, conform lui Klietz, debutul va veni și dezavantajul unei capacități limitate de producție. Cel mai optimist scenariu prevede extinderea producției la un volum semnificativ abia din anul 2025.

BMW dezvoltă această tehnologie 12 ani, iar concluziile în urma acestor teste au fost că tehnologia este viabilă în special pentru automobilele mari. Drept dovadă avem modelul folosit de nemți în testare, Seria 5 Gran Turismo, recent înlocuit de noul Seria 6 Gran Turismo.

Tehnologia fuel cell a fost implementată de BMW pentru prima dată pe modelul Hydrogen 7 (un 760Li generația E65/E66), deși constructorul german începuse să dezvolte pile de combustie din 1999. Chiar și Jay Leno și-a cumpărat unul din cele 100 exemplare produse.

BMW nu este singurul constructor care dezvoltă tehnologia fuel cell în paralel cu sistemele de propulsie electrice și hibrid. Toyota, Honda, Hyundai și General Motors investesc în continuare bani serioși în fuel cell. Deloc întâmplător, parteneriatul dintre BMW Group și Toyota nu se rezumă doar la platforma comună pentru BMW Z4 – Toyota Supra. Capitolul fuel cell este unul foarte stufos în acordul de colaborare semnat de cele două mărci.

Modelul folosit în testare de BMW, Seria 5 Gran Turismo, folosește un motor electric de 245 CP și o baterie de înaltă capacitate, similare celor disponibile în gama BMW i. Spațiul lăsat liber de cardan în tunelul median este umplut de un rezervor de hidrogen ce asigură o autonomie de aproximativ 500 kilometri. Mai mult decât atât, procedura de realimentare este rapidă și ușoară, un plin durând aproximativ 5 minute.

Imagine via BMWBlog.com

 

Găsește-ți produsul preferat în magazinul nostru online:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account